Εγκαινιάστηκε το νέο λύκειο του Φιλύρου

lykeio

Γεια σας! Στο άρθρο αυτό παρουσιάζεται το κτίριο καθώς και διάφορα θέματα  που απασχολούν το νέο λύκειο του Φιλύρου.

Στα εγκαίνια που τελέστηκαν το Σάββατο 10 Μαΐου 2014, μετά τον αγιασμό από τον Πατέρα Αναστάσιο, έγινε μια μικρή ξενάγηση σε κάποιους  επιλεγμένους χώρους, αφού δυο από αυτούς έχουν πάρει τα ονόματα δύο σπουδαίων ανθρώπων..

Πρώτα παρουσιάστηκε η βιβλιοθήκη που πήρε τον όνομα του αείμνηστου Γεώργιου Καρτσακλή. Στην βιβλιοθήκη υπάρχουν μέχρι στιγμής μόνο τα ράφια για τα βιβλία αφού το πρώτο βιβλίο που θα μπει είναι γραμμένο από τον αείμνηστο Γεώργιο  Καρτσακλή. Στη συνέχεια, ακολούθησε η παρουσίαση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων η οποία πήρε το όνομα του αείμνηστου . Ηλία Νικολαΐδη.

Σε αυτό το σημείο η ξενάγηση σταματάει. Αρχικά καλούνται να μιλήσουν ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων λυκείου κ. Κουσενίδης, αμέσως μετά ο Περιφερειακός διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Καρακάσος. Μετά το λόγο του κ. Καρακάσου κλήθηκε να μιλήσει ο Δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης  για να αρχίσει η εκδήλωση.

Στον λόγο του ο κ. Καϊτεζίδης διευκρίνισε πως τα παιδιά θα μεταφέρονται στον χώρο του λυκείου με λεωφορείο . Θα υπάρχει όμως και γραμμή στον ΟΑΣΘ για τα παιδία που ζουν εκτός Φιλύρου και δεν μπορούν να παίρνουν το λεωφορείο. Για το λόγο αυτό η τελευταία στάση στην έξοδο του Φιλύρου θα μεταφερθεί στην είσοδο του λυκείου έτσι ώστε τα παιδιά να μην χρειάζεται να περπατάνε τόσο δρόμο. Αμέσως μετά το λόγο του κ. Καϊτεζίδη, ανέβηκε στο βήμα η διευθύντρια του λυκείου κα. Πηνελόπη Καζά. Οι χώροι που υπάρχουν στο λύκειο είναι οι εξής:

 

 

 

Μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η βιβλιοθήκη- αναγνωστήριο «Γεώργιος Καρτσακλής»

  • Ιατρείο
  • Εργαστήρια Φυσικής-χημείας
  • 2 εργαστήρια Πληροφορικής
  • 2 αίθουσες ξένων γλωσσών
  • Αίθουσα σχεδίου και αισθητικής αγωγής
  • Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων « Ηλίας Νικολαΐδης»
    • Το σχολικό γυμναστήριο
    • Αποθήκες
    • Χώροι Υγιεινής

Eπίσης η κ. Καζά ανέφερε πως το  κτήριο είναι κατάλληλά σχεδιασμένο για παιδιά με ειδικές ανάγκες καθώς θα υπάρχουν και ειδικοί χώροι υγιεινής . Αργότερα στον λόγο της η κ. Καζά πρόσθεσε πως το λύκειο του Φιλύρου από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του έχει θεωρηθεί ένα από τα καλύτερα σχολεία πανελληνίως με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου παιδείας από τις επιδόσεις των μαθητών στις Πανελλαδικές  εξετάσεις.

Η εκδήλωση έκλεισε με την κωμωδία « Οι βάτραχοι» του Αριστοφάνη. Στην οποία συμμετείχαν μαθητές της Γ Λυκείου

Σαμαρτζίδη Σοφία

Σχολιάστε

Top