Κομποστοποίηση-Σαπωνοποίηση

sapon5

sapon2  <<Η κομποστοποίηση είναι η διαδικασία  της αποσύνθεσης και της φυσικής ανακύκλωσης  των οργανικών υλικών που καταλήγει στη δημιουργία μια μάζας που μοιάζει με χώμα  και είναι πολύ θρεπτική για τα φυτά. Το είδος χώματος (χούμο)αυτό παρασκευάζεται κυρίως από τη σωστή αναλογία που πρέπει να βάλουμε στον κάδο και συγκεκριμένα τη σωστή αναλογία από υλικά πλούσια σε άνθρακα (π.χ. ξερά φύλλα, άχυρα και κομμάτια ξύλου) και υλικά πλούσια σε άζωτο (όπως κομμένο χορτάρι και φυτικά υπολείμματα από την κουζίνα) Το κόμποστ είναι και πιο οικονομικό από το λίπασμα του εμπορίου.>>

Έτσι τα μέλη της Β’ τάξης , του προγράμματος ,χωρίστηκαν σε ομάδες επιλέγοντας ένα από τα προεπιλεγμένα θέματα με σκοπό να δουλέψουν πάνω σε αυτά. Ωστόσο στο πρόγραμμα δεν ασκείται μόνο η εκμάθηση και η εργασία  για την κομποστοποίηση αλλά και ο υπόλοιπος τίτλος << Η επαναχρησιμοποίηση υλικών>>.

Με τις καθηγήτριες κ. Τσολακίδου και κ. Παπαδοποsaponopoihshύλουsaponopoihsh1, οι οποίες είναι υπεύθυνες του προγράμματος, κάνουμε διάφορες εργασίες όπως η παραγωγή σαπουνιού, η διακόσμηση ενός καθρέπτη με μεταλλικά καπάκια και πολλά άλλα.

Στο τέλος της σχολικής σεζόν, τα μέλη του προγράμματος θα παρουσιάσουν στο σχολείο τις εργασίες τους πάνω στο Θέμα.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος το σχολείο μας , σε συνεργασία με τον Δήμο, οργάνωσε ένα απογευματινό σεμινάριο για τους κατοίκους Φιλύρου. Ενημέρωσε ο κ. Άκης Ψωμάς και παρευρέθησαν εκπρόσωπος του Δήμου, κ.Θάλεια Παυλίδου, ο σύλλογος γονέων του Γυμνασίου μας , γονείς μαθητών μας αλλά και αρκετοί κάτοικοι και φυσικά ο Διευθυντής κ.Πάντος Δημήτριος.

 

Τα Μέλη του προγράμματος:

Αντωνιάδου Ελπίδαafisa sapon

Ασλάκη Παναγιώτα

Βουζογλάνη Έλενα

Γεωργαντόπουλος Γιώργος

Δεράλα Σωτηρίσ

Δημητριάδης Παύλος

Εσκιόγλου Έλενα

Κανελλάκη Μαρία- Βασιλική

Καρακάρα Έλενα

Καραμπεϊδου Κατερίνα

Καστανόπουλος Χρυσόστομος

Μποσούκα Ντανιέλ

Παπαδοπούλου Ελευθερία

Πάππου Αποστόλης

Πάτσιου Μιχαέλα

Πεντερίδης Χρήστος

Σαμαρτζίδη Σοφία

 

 

 

Σχολιάστε

Top