ΓΙΝΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

1Εικόνα6

Αν κάθε οικογένεια έχει συνολικά δύο ή τρία αυτοκίνητα και ο πληθυσμός της Ελλάδας είναι 11.000.000 άνθρωποι τότε τα αυτοκίνητα αριθμούνται σε 18.000.000 περίπου. Αυτό δεν είναι καλό ούτε για το περιβάλλον, ούτε και για την ατμόσφαιρα της γης .

ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε κάτι για να σταματήσει αυτή η μόλυνση και ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!! Μπορούμε να γίνουμε το περιβάλλον!!

Τι εννοούμε όμως με αυτό;

Για παράδειγμα, να μην χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο συνέχεια και να πηγαίνουμε στην δουλειά—- σχολείο με τα πόδια, με το λεωφορείο ή και με το ποδήλατο.

Ένας άλλος τρόπος να σώσουμε την γη είναι να πάρουμε όλοι μέρος στην ημέρα του περιβάλλοντος και της γης . Σε αυτές τις γιορτές πολλοί άνθρωποι δεν οδηγούν για να πάνε στην δουλειά αλλά χρησιμοποιούν το ποδήλατο και το λεωφορείο, τα οποία δεν ρυπαίνουν τόσο πολύ την ατμόσφαιρα.

 

Επίσης κλείνουν τα φώτα των σπιτιών τους για αρκετό χρονικό διάστημα εξοικονομώντας ρεύμα- ενέργεια και χρήματα. Είναι μια εκπληκτική πρόοδος!! Αυτό όμως πρέπει να το εφαρμόζουμε και σε καθημερινή βάση. (π.χ. εξοικονόμηση νερού και ρεύματος)

 

ΑΣ ΤΟΥΣ  ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!!!

Αυτοί είναι απλοί τρόποι. Δεν είναι δύσκολοι! Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να το νιώσουμε και να γίνουμε το περιβάλλον.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ!!!

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΓΗΣ:22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

5 ΙΟΥΝΙΟΥ

 

Η ΓΗ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!!! ΑΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ!!! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!

 

Κανελλάκη Μαρία- Βασιλική

Σχολιάστε

Top