Ιστιοπλοΐα

Σου αρέσει η θάλασσα, η περιπέτεια και η άθληση; Τότε σου βρήκα το άθλημά σου! Η ιστιοπλοΐα! Η ιστιοπλοΐα προέρχεται  από την αρχαιότητα, καθώς οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν σκάφη με πανιά για τη ναυτιλία, το εμπόριο και για να μετακινηθούν από τη μία πόλη στην άλλη μέσω της θάλασσας. Η ιστιοπλοΐα είναι ένα άθλημα που καθοδηγείς το σκάφος με τη βοήθεια του ανέμου και του πανιού. Δε χρειάζεται  να έχεις εμπειρία, απλά θέληση! Μέσα από την ιστιοπλοΐα μαθαίνεις να έχεις υπομονή και επιμονή, αλλά ταυτόχρονα διασκεδάζεις και μαθαίνεις την αξία της ομαδικότητας! Στην ιστιοπλοΐα διοργανώνονται αγώνες από τους ομίλους. Για να κερδίσεις θα πρέπει να έχεις τερματίσει πρώτος στις κούρσες των ιστιοδρομιών.

Εδώ στη Σαλαμίνα υπάρχουν αρκετοί όμιλοι. Ένας από αυτούς είναι ο Ν.Ο.Σ.( Ναυταθλητικός Όμιλος Σεληνίων) όπου είμαι και εγώ. Στην ιστιοπλοΐα πρέπει να έχεις και τα κατάλληλα ρούχα:

              Χειμώνας             Καλοκαίρι
Ισοθερμική στολή Lycra μπλουζάκι
Αντιανεμικό Μαγιώ

Αν λοιπόν σε ενδιαφέρει ένα άθλημα της θάλασσας με περιπέτεια και πολλή διασκέδαση, τότε τι περιμένεις; Η ιστιοπλοΐα είναι εκεί και σε περιμένει!!!

Δημοσιογράφος: Ελένη Βλάχου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης