Γερμανικές Συνταγές για Γλυκά

αρχείο λήψης (6)

Η γερμανική κουζίνα είναι γνωστή για τα πλούσια και παραδοσιακά της γλυκά, που
συνδυάζουν απλές πρώτες ύλες με ιδιαίτερη γεύση. Στην εργασία αυτή παρουσιάζονται τρεις
γνωστές συνταγές από τη Γερμανία, που μπορούν να φτιαχτούν εύκολα στο σπίτι.

1. Schwarzwälder Kirschtorte (Τούρτα Μαύρου Δάσους)
Υλικά:
● 6 αυγά
● 150 γρ. ζάχαρη
● 150 γρ. αλεύρι
● 40 γρ. κακάο
● 600 ml κρέμα γάλακτος
● 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
● 1 βάζο κεράσια κομπόστα
● 4 κουταλιές λικέρ κεράσι (Kirschwasser)
● Τριμμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
1. Φτιάχνουμε το παντεσπάνι ανακατεύοντας τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το
κακάο.
2. Ψήνουμε σε στρογγυλή φόρμα για 25–30 λεπτά.
3. Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 στρώσεις.
4. Αλείφουμε κάθε στρώση με λικέρ, προσθέτουμε κρέμα και κεράσια.
5. Γαρνίρουμε με σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα.

αρχείο λήψης (7)
2. Apfelstrudel (Μηλόπιτα Στρούντελ)
Υλικά:
● 1 φύλλο σφολιάτας ή σπιτικό φύλλο
● 4 μήλα κομμένα σε φέτες
● 50 γρ. σταφίδες
● 50 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
● 1 κουτ. κανέλα
● 3 κουτ. ζάχαρη
● 50 γρ. βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση:
1. Ανακατεύουμε τα μήλα με τις σταφίδες, τα καρύδια, την κανέλα και τη ζάχαρη.
2. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στο φύλλο και τυλίγουμε.
3. Ψήνουμε στους 180°C για 35–40 λεπτά.
4. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

αρχείο λήψης (8)
3. Berliner (Γερμανικά Ντόνατς)
Υλικά:
● 500 γρ. αλεύρι
● 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
● 50 γρ. ζάχαρη
● 2 αυγά
● 80 γρ. βούτυρο
● 200 ml γάλα
● Μαρμελάδα (γέμιση)
● Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
● Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:
1. Ζυμώνουμε τα υλικά και αφήνουμε να φουσκώσει.
2. Πλάθουμε μπαλάκια, τα αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν.
3. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
4. Γεμίζουμε με μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με άχνη.

Η γερμανική ζαχαροπλαστική προσφέρει πολλές νόστιμες και εύκολες συνταγές. Από την
πλούσια τούρτα Μαύρου Δάσους μέχρι τα απλά αλλά λαχταριστά Berliner.

Χριστίνα Ζ., Μαρία Δ. Γ1

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης