ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΘΕΜΑΤΑ

αρχείο λήψης

Παιδιά της Α΄ Γυμνασίου επιχειρηματολογούν πάνω σε διάφορα θέματα της σύγχρονης ζωής.

Η συντακτική ομάδα

Πολλοί νέοι επιθυμούν τον γρήγορο φαγητό, ενώ οι γονείς τους προσπαθούν να τους αποτρέψουν. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι το γρήγορο φαγητό είναι νόστιμο και απολαυστικό  και γι αυτό οι νέοι προτιμούν να βγουν έξω με την παρέα τους και να φάνε σε fast food. Παράλληλα, τα παιδιά έχουν συνηθίσει στο γρήγορο φαγητό και το θεωρούν πιο νόστιμο και πιο εύκολο. Επιπλέον,  δεν έχουν μάθει να τρώνε σωστά και για αυτό μπορεί να φταίνε οι γονείς γιατί μπορεί να μην τους πειράζει να τρώνε απέξω. Επίσης, λόγω της εργασίας των γονέων το σπιτικό φαγητό μπορεί να μην είναι καθημερινά στο τραπέζι.  Το παιδί για να καλύψει την πείνα του παραγγέλνει κάτι. Τέλος,  μια άλλη εξήγηση για το ότι οι νέοι προτιμούν να τρώνε γρήγορο φαγητό είναι ότι έχουν μπει στην εφηβική ηλικία και δεν ξέρουν να μαγειρέψουν και για αυτό το λόγο παραγγέλνουμε απ” έξω.

Μαρία Παναγιωτίδου

 

Αγαπητέ κύριε Διευθυντά,

διάβασα με πολύ ενδιαφέρον το άρθρο για τις αρνητικές πλευρές των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, αλλά έχω να πω ότι υπάρχουν τόσο αρνητικές όσο και θετικές πλευρές στα παιχνίδια που παίζουμε στο κινητό ή στον υπολογιστή. Μπορούμε κάλλιστα να μάθουμε να μιλάμε μία δεύτερη ξένη γλώσσα την οποία δεν γνωρίζουμε όταν παίζουμε με τους φίλους μας ή  μόνοι μας. Περνάει ο χρόνος ευχάριστα,  αυτό που κάνουμε μας δίνει χαρά, όταν είμαστε άρρωστοι και βαριόμαστε και δεν έχουμε κάτι να κάνουμε παίζουμε με βιντεοπαιχνίδια για να περάσει η ώρα. Μπορεί σε ένα παιχνίδι να μην είμαστε καλοί αλλά μας δίνεται η ευκαιρία να καθίσουμε για λίγη ώρα να εξοικειωθούμε μαζί του και να γίνουμε καλύτεροι. Ένα παιχνίδι μπορεί να έχει πολύ μεγάλη δημιουργικότητα και πολύ φαντασία, μπορεί να σε προτρέψει σε διάφορες σκέψεις. Τέλος,  σε πολλά παιχνίδια πρέπει να συνεργαστείς με κάποιον και ας μην τον ξέρεις ή με κάποιο φίλο σου και αυτό οδηγεί σε επικοινωνία με άλλα άτομα.

 Μαρία Παναγιωτίδου

 

Το πρόβλημα ρύπανσης του περιβάλλοντος που αντιμετωπίζει η περιοχή μας είναι μεγάλο. Ο Δήμος σε συνεργασία με διάφορες άλλες οικολογικές ομάδες οργανώνουν μια ομάδα ανθρώπων για την αντιμετώπιση της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Η αδιαφορία πολιτών για την ρύπανση που πετάνε τα σκουπίδια στους δρόμους, σε θάλασσες και όχι στους κάδους είναι μεγάλη. Αυτό δημιουργεί μεγάλους όγκους σκουπιδιών. Στους δρόμους δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί κάδοι ώστε να είναι καθαροί,  τα καυσαέρια των οχημάτων δημιουργούν ένα άσχημο κλίμα, ρυπαίνουν το περιβάλλον και αναπνέουμε τα καυσαέρια και αυτό δεν μας κάνει καλό. Η ανακύκλωση είναι πολύ σημαντική. Πρέπει όλοι μας να κάνουμε ανακύκλωση και να μην πετάμε τα γυαλιά, τα χαρτιά  στους κάδους που που δεν είναι γι αυτό το σκοπό. Τα εργοστάσια και οι βιομηχανίες ρυπαίνουν το περιβάλλον και αποβάλλουν λύματα και καυσαέρια μέσα στη θάλασσα. Πρέπει να αρχίσει να μειώνεται το πλαστικό και να αρχίσουμε όλοι μας να χρησιμοποιούμε άλλα υλικά, όπως ξύλινα. Για τις μετακινήσεις να οδηγηθούμε στη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, στο ποδήλατο ή στο περπάτημα για κοντινές αποστάσεις, να ξανάχρησιμοποιούμε τα σκεύη που δεν έχουν χαλάσει και να τα πετάμε όταν παθαίνουν κάποια βλάβη μη επισκευάσιμη.  Αντί να πληρώνουμε για πλαστικές σακούλες μπορούμε να χρησιμοποιούμε χάρτινες που είναι οικολογικές, να μειώσουμε τα φυτοφάρμακα και να έχουμε περισσότερες βιολογικές καλλιέργειες, να εντάξουμε την ανακύκλωση γυαλιού, πλαστικού, χαρτιού και αλουμινίου, να  τοποθετήσουμε ειδικά φίλτρα στα εργοστάσια και τις βιομηχανίες  και τέλος να απορρίπτουμε στους κάδους όσα σκουπίδια δεν ανακυκλώνονται και όχι να τα ρίχνουμε στο έδαφος. Η μόνη ελπίδα είναι ο σεβασμός προς το περιβάλλον και η ευθύνη ανήκει σε όλους για μια καθαρή και υγιή πόλη.

Μαρία Παναγιωτίδου

 

Αγαπητέ κύριε συντάκτη,

διάβασα με πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σας σχετικά με τις αρνητικές πλευρές των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και οφείλω να ομολογήσω ότι συμφωνώ μαζί σας σε κάποια πράγματα. Ωστόσο, τα οφέλη από την άλλη πλευρά είναι εξίσου σημαντικά. Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι κυρίως στην αγγλική γλώσσα, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες εξοικειώνονται με την αγγλική γλώσσα. Επιπρόσθετα, είναι και ένας τρόπος κοινωνικοποίησης μεταξύ των χρηστών και ένας ευχάριστος τρόπος διασκέδασης. Μερικά παιχνίδια έχουν στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων, όπως στρατηγική, άλλα παιχνίδια είναι δημιουργικά και εξάπτουν τη φαντασία, ενώ αρκετά σου προσφέρουν πολλές γνώσεις. Επίσης, υπάρχουν παιχνίδια που σε βοηθούν στην αντίληψη και διαχείριση τόσο του χρόνου όσο και του χώρου. Πιστεύω ότι σας παρουσίασα και μια άλλη πλευρά των ηλεκτρονικών παιχνιδιών που δεν είναι καταδικαστέα. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Με τιμή

 Αντώνης Καππάκας

Αντώνης Καππάκας

 

Σχολιάστε

Top