ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

κατάλογος

Στις μέρες μας υπάρχουν πολλά επαγγέλματα..άλλα γνωστά, άλλα μη γνωστά, άλλα επικίνδυνα, άλλα απολύτως ασφαλή. Αποφάσισα λοιπόν να γράψω ένα άρθρο για τρία επικίνδυνα αλλά και παράξενα επαγγέλματα. 

Πρόσφατα είδα μια εκπομπή στην τηλεόραση που μιλούσε για παράξενα επαγγέλματα, μπορώ να πω πως μου κέντρισε το ενδιαφέρον, το συγκεκριμένο επεισόδιο για τους αλπινιστές στην γέφυρα του Ρίου-Αντίριου, δεν γνώριζα καν ότι υπάρχει αυτό το επάγγελμα. Ίσως να αναρωτιέστε τι είναι αυτό και θα σας πω αμέσως τώρα. Οι αλπινιστές επιθεωρούν τις μεγαλύτερες γέφυρες του κόσμου με μεγάλη προσοχή κοιτώντας το κάθε χιλιοστό και να βλέπουν την παραμικρή ρωγμή(του Ρίου-Αντίριου, για την ακρίβεια η γέφυρα είναι 2.252 μέτρα) φανταστείτε πόσο προσεκτικοί πρέπει να είναι, ενώ ταυτόχρονα είναι κρεμασμένοι σε ένα κατάλληλο εξοπλισμό και 100 περίπου μέτρα κάτω να είναι η θάλασσα…και αν πέσουν; δεν υπάρχει περίπτωση να σωθούν!

imerida.gefures.01.2013.02

Ένα άλλο επάγγελμα που μου έκανε και αυτό εντύπωση είναι ο εναερίτης. Είναι μια εργασία και αυτή σε ύψος, αλλά ασφαλές. Η δουλειά που κάνουν είναι κυρίως η επισκευή των καλωδίων στις κολώνες της ΔΕΗΣ, είναι μια αρκετά δύσκολη και χρονοβόρα δουλειά. Γενικότερα, κάνουν τοποθετήσεις και επισκευές, γεωτεχνικές εργασίες, αναρτήσεις διαφημιστικού υλικού, καθαρισμό/κοπή υψηλών δέντρων σε δυσπρόσιτες περιοχές. Επίσης, οι εναερίτες εκπαιδεύονται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές.

38589_1558252599366_1326803329_1476186_1450061_n

Το τελευταίο επάγγελμα που θα αναφέρω στο άρθρο μου είναι ο δοκιμαστής ζωοτροφής. Κι όμως, υπάρχουν άνθρωποι που βγάζουν πολλά λεφτά από αυτή την δουλειά, από 30.000-75.000 δολάρια τον χρόνο. Ο λόγος που υπάρχουν οι δοκιμαστές ζωοτροφής είναι ότι οι ζωοτροφές, πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις αρώματος και γεύσης.

dogfood1

Αλκμήνη Σαπουντζάκη

Σχολιάστε

Top