ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

αρχείο λήψης (2)

ΒΡΟΧΗ Γεια σου.  Άκουσα τη σκέψη σου και ήρθα να σε συντροφεύσω.

ΓΥΝΑΙΚΑ Κακώς ήρθες, θέλω να μείνω μονή μου. Δε θέλω να μιλήσω σε κανέναν.

ΒΡΟΧΗ Θα ήταν καλό όμως να τα βγάλεις από μέσα σου! Ξέρεις και εγώ έχασα ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, όμως δε με πηρέ από κάτω.

ΓΥΝΑΙΚΑ Δηλαδή δε σε νοιάζει που έχασες κάποιον;

ΒΡΟΧΗ Δεν είπα αυτό, στην αρχή φυσικά και στεναχωριόμουν αλλά δεν άφησα τη μελαγχολία και τη στεναχώρια να με πνίξουν Το ίδιο πρέπει να κανείς και εσύ

ΓΥΝΑΙΚΑ Τι προτείνεις λοιπόν να κάνω;

ΒΡΟΧΗ Να σταματήσεις να τον σκέφτεσαι.

ΓΥΝΑΙΚΑ Αυτό δε γίνεται! Έχουμε πολύ ωραίες αναμνήσεις μαζί και τρελαίνομαι που δε μπορώ να τον έχω κοντα μου! Τουλάχιστον να τον έβλεπα για μια τελευταία φορά. Να προλάβω να τον αποχαιρετήσω ούτε αυτό δεν πρόλαβα να κάνω…έφυγε τόσο βιαστικά.

ΒΡΟΧΗ Τουλάχιστον εσείς είχατε ωραίες αναμνήσεις.

ΓΥΝΑΙΚΑ Τι θες να πεις;

ΒΡΟΧΗ Εγώ δε θυμάμαι τίποτα.

ΓΥΝΑΙΚΑ Ποιον έχασες;

ΒΡΟΧΗ Έχασα τη μητέρα μου όταν ήμουν πολύ μικρή βροχήκαι δε τη θυμάμαι καθόλου

ΓΥΝΑΙΚΑ Μη νομίζεις, κι εγώ που έζησα ωραίες στιγμές με τον άντρα μου από τότε που τον έχασα το μυαλό μου είναι σα να έχει σταματησει και έχει σβήσει όλο το παρελθόν μου μαζί με τις καλές στιγμές. Όλες μου οι αναμνήσεις ξεκινούν με το θάνατο του άντρα μου.

ΒΡΟΧΗ Πιστεύω πως πρέπει να βρεις έναν άνθρωπο και να μην είσαι μόνη σου. Να σε στηρίζει και να σε κρατά χαρούμενη!

ΓΥΝΑΙΚΑ Ίσως έχεις δίκιο. Έχω μείνει προσκολλημένη στο πένθος. Είμαι εθισμένη σε κάτι που δεν έχω και δεν πρόκειται να αποκτήσω ξανά. Βασανίζομαι και καταδικάζω τον εαυτό μου άδικα, διότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν μου αξίζει όλο αυτό. Δεν αξίζει να κλαίω όλη νύχτα για μια απουσία. Πρέπει να σταματήσει όλο αυτό και να ασχοληθώ λιγάκι με τον εαυτό μου.

ΒΡΟΧΗ Ωραία. Αφού γνώρισες τώρα το λάθος θα προσπαθήσεις να το ξεπεράσεις. Σωστά;

ΓΥΝΑΙΚΑ Όχι βροχή. Δε θα προσπαθήσω να το ξεπεράσω γιατί μου αρέσει αυτό το λάθος. Γιατί μονό αυτό το λάθος με κάνει να τον σκέφτομαι και γι αυτό θα μείνω προσκολλημένη σε αυτό το λάθος, το οποίο αγαπώ…

ΤΡΟΥΛΛΗ ΕΥΔΟΚΙΑ

Σχολιάστε

Top