Η ΤΑΞΗ ΜΟΥ

PAIDAKIA XAROMENA

  Κάθε τάξη είναι διαφορετική, λόγω των ξεχωριστών χαρακτήρων των μαθητών που την αποτελούν. Ως γενικά γνωστό, υπάρχουν οι καλοί μαθητές, αυτοί που είναι σχετικά μέτριοι και οι χειρότεροι σε σχέση με τους υπόλοιπους. Αυτοί οι τύποι μαθητών συναντώνται και στην δική μας τάξη.

   Κυρίως τα αγόρια είναι πιο ανήσυχα, αφού ουσιαστικά βαριούνται στην τάξη και εκδηλώνουν αυτή τους την αναστάτωση μιλώντας ή παρενοχλώντας το μάθημα με σκοπό να τραβήξουν την προσοχή και να χάσουν μάθημα.

   Βέβαια και τα κορίτσια ορισμένες φορές, εμποδίζουν την διαδικασία της παράδοσης ή της εξέτασης με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, απλώς, λόγω της διακριτικότητας που »κρατούν» δεν γίνονται τις περισσότερες φορές αντιληπτές…

   Επίσης, υπάρχουν και τα παιδιά που παραμένουν ήσυχα και υπάκουα ακόμη και όταν δεν τους ενδιαφέρει το μάθημα. Φυσικά η ησυχία αλλοιώνεται από τους »υπερκινητικούς» μαθητές επικρατώντας έτσι ανησυχία και μια έντονη δραστηριότητα στην τάξη, κάτι το οποίο δεν είναι αποδεκτό από τους καθηγητές.

   Όσον αφορά την επίδοση, κυρίως τα κορίτσια λόγω του ότι είναι πολυπληθέστερα και περισσότερο συνεπή, αποδίδουν και καλύτερα. Δεν μπορούμε να εξαιρέσουμε όμως  και ορισμένα αγόρια, τα οποία έχουν αρκετά καλή επίδοση, αν και η συμπεριφορά τους είναι λανθασμένη κάποιες φορές.

   Επιπροσθέτως, οι σχετικά χειρότεροι μαθητές είναι σε μεγάλο βαθμό τα αγόρια αφού διατρέχουν μία «εσωτερική κρίση» εξαιτίας της προεφηβείας και όλη αυτή η εσωτερική πάλη που αισθάνονται και βιώνουν εκδηλώνεται περισσότερο έντονα από ό,τι τα κορίτσια. Όπως και να έχει, έχουν αναπτυχθεί ικανότητες σε εμάς που αφορούν είτε τις φυσικές επιστήμες, είτε τα φιλολογικά μαθήματα και έτσι υπάρχει ένας συνωστισμός από ταλέντα, επομένως και οι καυγάδες λαμβάνουν θέση.

   Ακόμη, δεν γίνεται να ξεχάσουμε να αναφέρουμε τα ομορφόπαιδα της τάξης τα οποία πολύ απλά διακοσμούν ομοιόμορφα το τμήμα μας.

   Καταληκτικά, ίσως να είμαστε ως τμήμα ένα από τα πιο ανήσυχα, όμως και από τα πιο καλά, ευγενικά και αγαπητά παιδιά αυτού του σχολείου, που σίγουρα κανένας καθηγητής δεν θα μας ξεχάσει.

Φραντζέσκα Παπαθεοδώρου

Σχολιάστε

Top