Παραμύθι – Παραμυθία: Το παραμύθι στην εκπαιδευτική πράξη

αρχείο λήψης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

    Το Γυμνάσιο Παραδεισίου  συμμετείχε στην επιμορφωτική δράση με τίτλο: «Παραμύθι – Παραμυθία: Το παραμύθι στην εκπαιδευτική πράξη» (Δημιουργική γραφή, ψηφιακή αφήγηση, θεατρική μετάπλαση, μουσική αφήγηση: παραμυθοτράγουδα) που οργανώθηκε από το 2ο ΠΕΚΕΣ Ν. Αιγαίου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και αφορούσε στην επιμόρφωση, τη δημιουργική γραφή, την ψηφιακή αφήγηση, τη θεατρική μετάπλαση και την ανάδειξη της σχέσης μουσικής και αφήγησης μέσω της επικέντρωσης στο λογοτεχνικό είδος του παραμυθιού. Η δράση, η οποία διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικής Λογοτεχνίας (2 Απριλίου), στόχευε σε πέντε κατευθύνσεις που όλες έχουν απώτερο στόχο την παραγωγή πρωτότυπου λόγου, την ενίσχυση της δημιουργικότητας και της φαντασίας των παιδιών, την εμπλοκή τους με δραστηριότητες που προάγουν τη συνεργασία και που δίνουν κίνητρα να αντιμετωπίσουν πιο θετικά την εκπαιδευτική διαδικασία. Η δράση αποσκοπούσε στο να δημιουργηθούν από τους μαθητές πρωτότυπα συνεργατικά ή και ατομικά, συμβατικά (απλά ή εικονογραφημένα) ή ψηφιακά παραμύθια, αλλά και σύντομα θεατρικά δρώμενα ή παραμυθοτράγουδα βασισμένα στο λόγο του παραμυθιού. Μαθητές διαφόρων τμημάτων του σχολείου μας με την καθοδήγηση των φιλολόγων καθηγητών τους εξοικειώθηκαν με την αποδόμηση παραδοσιακών παραμυθιών και,  αφού δημιούργησαν ομάδες, συνέγραψαν δικά τους πρωτότυπα παραμύθια βασισμένα σε ορισμένα στοιχεία που δόθηκαν από τους καθηγητές τους. Η παρουσίαση των έργων τους έγινε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου 2019 στο κινηματοθέατρο «Παλλάς» της Ρόδου, στην οποία βραβεύτηκε το σύνολο των έργων που παρουσιάστηκαν, με έπαινο που δόθηκε σε κάθε μαθητή και με βιβλίο για τη βιβλιοθήκη του κάθε σχολείου. Παράλληλα, το σύνολο των έργων θα τυπωθεί σε βιβλίο και θα μοιραστεί σε όλα τα σχολεία της Δωδεκανήσου με τη χορηγία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ θα αναρτηθεί και σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου μας για τη διάθεση μισθωμένου λεωφορείου που μετέφερε τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές από το σχολείο στο χώρο της εκδήλωσης και στο σχολείο μετά το πέρας αυτής. Θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στην εν λόγω επιμορφωτική δράση και να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την Συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου Φιλολόγων Δωδεκανήσου, κυρία Κωνσταντίνα Καλαούζη για την εξαιρετική συνεργασία και πρωτοβουλία. Ανυπομονούμε για ανάλογες μελλοντικές δράσεις.

Παραθέτουμε σχετικές φωτογραφίες, ενώ στον σύνδεσμο https://www.facebook.com/markantonisj/videos/402755333898493/ μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση των μαθητών του Γυμνασίου μας.

Η συντακτική ομάδα

αρχείο λήψης

DSCN116φγδγρτηρτητητυη1

DSCN1076

DSCN1079 DSCN1081 DSCN1082 DSCN1083 DSCN1084 DSCN1085 DSCN1086 DSCN1088 DSCN1089 DSCN1090 DSCN1091 DSCN1092 DSCN1093 DSCN1096

DSCN1097

 IMG_20190510_122100

DSCN116φγδγφφρτηρτητητυη1

Σχολιάστε

Top