ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

1886924f1168f0215bd09bf795b1a629

Έχω ακούσει πως οι παιδικές φιλίες δεν ξεχνιούνται εύκολα. Κι αυτό όντως ισχύει διότι ακόμα θυμάμαι όλους μου τους παιδικούς φίλους!

Για παράδειγμα, πριν τρεις μέρες μετακομίσαμε η οικογένεια μου κι εγώ σε ένα νέο μεγαλύτερο σπίτι, για να μπορούν να παίζουν πιο εύκολα τα παιδιά και γιατί είναι πιο κοντά στη δουλειά μου. Όμως, επειδή αυτές τις τρεις μέρες είχα πολλά να κάνω σχετικά με την μετακόμιση, τα παιδιά και τη δουλειά, δεν πρόλαβα να γνωρίσω τους γείτονες μου.

Ωστόσο, αυτή η μέρα δε θα αργούσε! Ήταν ένα απόγευμα του Απριλίου. Τα παιδιά κοιμόνταν κι εγώ καθόμουν στο καθιστικό διορθώνοντας γραπτά. Μέχρι που άκουσα από το διπλανό σπίτι ένα πολύ χαρακτηριστικό, δυνατό γέλιο. Σκέφτηκα ότι κάποια στιγμή θα σταματούσε, αλλά δεν είχε σκοπό να σταματήσει. Έτσι, για να μη μου ξυπνήσει τα παιδιά πήγα να γνωρίσω τους γείτονες, ήταν εξάλλου μια καλή αφορμή. Χτύπησα την πόρτα και μου άνοιξε μια όμορφη γυναίκα με μακριά, καστανά μαλλιά, λαμπερά μάτια και ένα μεγάλο χαμόγελο. Επίσης, κάτι άλλο που παρατήρησα ήταν ότι φορούσε στολή γιατρού η οποία είχε ένα ταμπελάκι, που έγραφε πλαστικός χειρουργός και το όνομά της. Δεν πρόλαβα να πω κάτι και αμέσως φώναξε: «Ευαγγελία» και αρχίσαμε να αγκαλιαζόμαστε. Εκείνη την ώρα σκέφτηκα από μέσα μου ότι έπρεπε να το περιμένω ότι αυτό το γέλιο ήταν της Ραφαέλας! Μετά από αυτή την ευχάριστη συνάντηση ακολούθησε ακόμα πιο ευχάριστη συζήτηση. Με κάλεσε μέσα στο σπίτι της, όπου μου γνώρισε τον άντρα της, ο οποίος ήταν όπως μου τον περιέγραφε στα 15 μας! Ψηλός, μελαχρινός, με μπλε μάτια. Είναι πολύ ταιριαστό ζευγάρι, αλλά και πολύ καλός φίλος διότι έδεσε κατευθείαν με τον άντρα μου, όπως και τα παιδιά μας μεταξύ τους. Εννοείται ότι εκείνο το απόγευμα υπήρξε γέλιο μέχρι δακρύων. Αποφασίσαμε μάλιστα να οργανώσουμε με τη Ραφαέλα μια συνάντηση όλων των συμμαθητών του Γυμνασίου. Έτσι κι έγινε, χάρηκα που είδα όλους τους συμμαθητές μου. Άλλοι ωρίμασαν και άλλοι κατάλαβα ότι δε θα ωριμάσουν ποτέ!

Τέλος είμαι πολύ χαρούμενη για τη φίλη μου γιατί την είδα ευτυχισμένη και ικανοποιημένη με τη ζωή της.

Ευαγγελία Παρασκευά

Σχολιάστε

Top