Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Σαλαμίνα

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Σαλαμίνα

Την Τρίτη 9 Μαΐου 2023 οι μαθητές και των τριών τάξεων του σχολείου μας συμμετείχαν σε εκπαιδευτική επίσκεψη στο νησί της Σαλαμίνας. Επισκέφτηκαν το σπίτι του ποιητή Άγγελου Σικελιανού και θαύμασαν χειρόγραφα και προσωπικά του αντικείμενα της περιόδου1933-1950 κατά την οποία κατοικούσε στη Σαλαμίνα.

Ακολούθως επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης, ένα γυναικείο μοναστήρι με εντυπωσιακές αγιογραφίες μεταβυζαντινής τέχνης.

Στη συνέχεια και στην παραλιακή ζώνη του Αγίου Νικολάου, οι μαθητές, χωρισμένοι σε δύο ομάδες, επισκέφτηκαν το Κέντρο Νεότητας Σαλαμίνας συμμετέχοντας σε διαδραστικά παιχνίδια γνώσεων σχετικά με το ιστορικό γεγονός της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, και τον χώρο του Λαογραφικού Μουσείου του Δήμου Σαλαμίνας, όπου θαύμασαν πλήθος από Λαογραφικά αντικείμενα της ζωής της Σαλαμίνας αλλά και της Ιστορίας του τόπου αντίστοιχα.

Τέλος, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας στον κ. Γεώργιο Παχή για τις ενδιαφέρουσες προτάσεις του, την υποδοχή και τη φροντίδα του σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψής μας.

 

http://blogs.sch.gr/gymsarav/files/2023/05/εκπαιδευτική-επισκεψη-στη-Σαλαμίνα.pdf

ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Περί ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 176 Άρθρα
Georgios F. Giotopoulos is the Headmaster of Junior High School of Saravali, Patras, Greece. He has 22 years' experience as an adult trainer in the field of vocational training. His interests concern transformative learning and especially transformative learning through aesthetic experience, vocational training, adult education, education management, and teachers’ evaluation. https://eap.academia.edu/GeorgeGiotopoulos https://www.researchgate.net/profile/Georgios_Giotopoulos2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης