ΤΟ eTwinning στο 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

etwinning_logo_656x369

Tο eTwinning στο σχολείο μας

 Τo eTwinning είναι η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης. Το eTwinning προσφέρει μία ασφαλή πλατφόρμα για το προσωπικό (εκπαιδευτικούς, διευθυντές, βιβλιοθηκάριους κπλ) που εργάζεται σε σχολεία των συμμετεχουσών Ευρωπαϊκών χωρών, προκειμένου να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν, να αναπτύξουν σχέδια, να μοιραστούν και εν ολίγοις να νιώσουν ότι αποτελούν μέρος της πιο συναρπαστικής μαθησιακής κοινότητας στην Ευρώπη. Το eTwinning συγχρηματοδοτείται από το Erasmus+, το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την Εκπαίδευση, την Κατάρτιση, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό.

 

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου συμμετέχει με επιτυχία σε προγράμματα etwinning από το 2015, έχοντας λάβει διακρίσεις σε εθνικό και ευρωπαïκό επίπεδο.

Τη σχολική χρονιά 2019-20 συμμετείχαμε με τη ΣΤ’1 τάξη του σχολείου μας στο έργο ‘THE BOOK OF THE 4 SEASONS’ (‘ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ 4 ΕΠΟΧΩΝ’). Το έργο υλοποιήθηκε από τους μαθητές στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού  Βασιλικής Λυμπερίου.  Σε αυτό συμμετείχαν πολλά σχολεία από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Σκοπός ήταν οι μαθητές να δημιουργήσουν ένα συνεργατικό e-book με ιστορίες που σχετίζονται με τις τέσσερις εποχές και να  τις μοιραστούν με όλους τους συνεργάτες κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής συνεδρίας ανάγνωσης. Οι μαθητές-μαθήτριες του τμήματος συνεργάστηκαν μεταξύ τους αλλά και με πολλά άλλα σχολεία της Ευρώπης προκειμένου να ολοκληρώσουν τις συνεργατικές δραστηριότητες στην τάξη ή στο σπίτι τους ακόμα και την περίοδο της πανδημίας και της καραντίνας.

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την ολοκληρωμένη παρουσίαση του περσινού μας προγράμματος!!

 

https://drive.google.com/file/d/1XvQUZj3Q2gjSlCx6DJWSxLlNmZ0AlCba/view?usp=drivesdk

Σχολιάστε

Top