Μαρία Σάκκαρη-16η θέση για την Ελληνίδα στο Ρολάν Γκαρός

ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Η αντισφαίριση ή το τένις, όπως κατά κανόνα αναφέρεται στα ελληνικά και είναι γνωστό, είναι ένα σύγχρονο αθλητικό παιχνίδι. Οι παίκτες χρησιμοποιούν ρακέτες για να χτυπήσουν μια λαστιχένια σφαίρα που καλύπτεται με χνουδωτό ύφασμα πέρα από ένα δίχτυ στο γήπεδο του αντιπάλου. Με προέλευση την Ευρώπη προς το τέλος του 19ου αιώνα, η αντισφαίριση διαδόθηκε πρώτα σε όλο τον αγγλόφωνο κόσμο, ιδιαίτερα μεταξύ των ανώτερων κοινωνικών στρωμάτων.

tennis

Σήμερα η αντισφαίριση είναι ολυμπιακό άθλημα και παίζεται από όλα τα στρώματα της κοινωνίας, από όλες τις ηλικίες και σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Στην χώρα μας έχουν διακριθεί σε παγκόσμιο επίπεδο αθλητές και αθλήτριες, όπως ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη. Η Μαρία Σάκκαρη είναι Ελληνίδα αθλήτρια της Αντισφαίρισης,18η στην παγκόσμια κατάταξη σήμερα. Γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1995 στην Αθήνα. Στα 18 της χρόνια μετακόμισε στη Βαρκελώνη για τέσσερα χρόνια. Το 2017 επέστρεψε στην Αθήνα. Ο προπονητής της από το 2017 είναι ο Άγγλος Tom Hill, ο νεαρότερος προπονητής αυτή τη στιγμή στο γυναικείο τουρ (25 ετών), και πλέον διαμένει στο Μόντε Κάρλο. Έχει ύψος 172 εκατοστά (5’7 feet) κάτι που της προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, είναι δεξιόχειρας και κάνει ρεβέρ και με τα δύο χέρια.

mariak

Έκανε την παρθενική της εμφάνιση το 2012 με την Εθνική Ελλάδας στο Fed Cup. Η πρώτη στης WTA νίκη ήρθε στον 1ο γύρο του Australian Open το 2016, όπου έφθασε μέχρι τον 2ο γύρο ξεκινώντας από τα προκριματικά. Έχει κορυφαία κατάταξη τα νούμερα 18 (17/05/2021) και 169 (09/09/2019) στα μονά και τα διπλά αντίστοιχα και θεωρείται η δεύτερη καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, μετά τη Λένα Δανιηλίδου (Ρεκόρ Καριέρας Νο.14).Το 2015 πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση σε διοργάνωση Grand Slam, καθώς αγωνίστηκε στο Αμερικανικό Όπεν φτάνοντας μέχρι τον πρώτο γύρο, ξεκινώντας την προσπάθειά της από τα προκριματικά. Από τότε δίνει δυναμικά το “παρόν” σε κάθε μία από τις τέσσερις διοργανώσεις grand slam, όπου έφτασε μέχρι τον τέταρτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν (1η φορά : 2020) και τον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον (1η φορά : 2017), του Roland Garros (1η φορά : 2018), αλλά και του Αμερικανικού Όπεν (1η φορά : 2017).Έχει παίξει με τις κορυφαίες τενίστριες παγκοσμίως. Ακολούθησε τα βήματα της μητέρας της, Αγγελικής Κανελλοπούλου, που ήταν επίσης τενίστρια έχοντας ρεκόρ καριέρας το No 43.

maria-sakkari

Στις 5 Ιουνίου του 2021 η Μαρία κατάφερε να «πετάξει έξω» το Νο. 15 και να κατακτήσει την 16η θέση παγκοσμίως. Επόμενη αντίπαλός της είναι η Αμερικανίδα Σοφία Κενίν, η οποία βρίσκεται στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης.


Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης