Adidas

Η Adidas AG (στα γερμανικά προφέρεται: [ˈadiˌdas], αναφέρεται ως adidas από το 1949) είναι μια γερμανική πολυεθνική εταιρεία με έδρα στο Χέρτσογκεναουραχ της Βαυαρίας, που σχεδιάζει και κατασκευάζει παπούτσια, ρούχα και αξεσουάρ. Είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αθλητικών ειδών στην Ευρώπη και ο δεύτερος μεγαλύτερος στον κόσμο.

Η Adidas AG είναι η εταιρεία χαρτοφυλακίου για τον όμιλο Adidas, ο οποίος αποτελείται επίσης από την εταιρεία αθλητικών ειδών Reebok, την εταιρεία γκολφ TaylorMade-Adidas (συμπεριλαμβανομένης της Ashworth), το 9,1% της FC Bayern München AG και της Runtastic, μιας αυστριακής εταιρείας τεχνολογίας γυμναστηρίου. Τα έσοδα της Adidas για το 2016 έφτασαν τα 19.290.000.000 ευρώ.

Η Adidas ιδρύθηκε στις 18 Αυγούστου 1949 από τον Άντολφ Ντάσλερ, μετά το ξέσπασμα του Gebrüder Dassler Schuhfabrik ανάμεσα σ” αυτόν και τον μεγαλύτερο αδερφό του Ρούντολφ. Ο Ρούντολφ είχε προηγουμένως ιδρύσει την Puma, η οποία γρήγορα έγινε ο επιχειρηματικός ανταγωνιστής της Adidas και η οποία έχει επίσης έδρα το Χέρτσογκεναουραχ. Τα σχέδια της εταιρείας για την ένδυση και την υπόδυση τυπικά περιλαμβάνουν τρεις παράλληλες γραμμές, ενώ το ίδιο μοτίβο παρουσιάζεται και στο σημερινό επίσημο λογότυπο της Adidas. Το εμπορικό όνομα της εταιρείας δεν περιέχει κεφαλαία γράμματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης