Μπισκότα βουτύρου Χριστουγεννιάτικα

Επιμέλεια: Χρήστος Λ.

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 300 γραμ. μαργαρίνη
  • 290 γραμ. βούτυρο τύπου Κέρκυρας
  • 250 γραμ ζάχαρη άχνη
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής
  • Βανίλια

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα βούτυρα που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την άχνη με το φτερό στο μίξερ.
  2. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι αφότου το έχουμε κοσκινίσει πρώτα.
  3. Αφού έχει γίνει μαλακή η ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια την χωρίζουμε ανάλογα σε πόσα χρώματα θέλετε. Αν θέλετε φυσικά χρωματιστά, προσθέτετε σε κάθε μπάλα το χρώμα της αρεσκείας σας.

  4. Ανοίγουμε την ζύμη μας και κόβουμε με κουπάτ στο σχήμα που θέλουμε, τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170° με 180°C.

  5. Είναι έτοιμα όταν τα ακουμπάμε και δεν βουλιάζει το δάχτυλο μέσα, απλά να είναι λίγο μαλακά, περίπου 15′ με 20′ λεπτά. Όταν κρυώνουν σκληραίνουν. Καλή επιτυχία.

    Πηγή:cookpad.com