Επιμέλεια: Χρήστος Λ.
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι μαλακό
- 300 γραμ. μαργαρίνη
- 290 γραμ. βούτυρο τύπου Κέρκυρας
- 250 γραμ ζάχαρη άχνη
- Χρώματα ζαχαροπλαστικής
- Βανίλια
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα βούτυρα που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την άχνη με το φτερό στο μίξερ.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι αφότου το έχουμε κοσκινίσει πρώτα.
-
Αφού έχει γίνει μαλακή η ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια την χωρίζουμε ανάλογα σε πόσα χρώματα θέλετε. Αν θέλετε φυσικά χρωματιστά, προσθέτετε σε κάθε μπάλα το χρώμα της αρεσκείας σας.
-
Ανοίγουμε την ζύμη μας και κόβουμε με κουπάτ στο σχήμα που θέλουμε, τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170° με 180°C.
-
Είναι έτοιμα όταν τα ακουμπάμε και δεν βουλιάζει το δάχτυλο μέσα, απλά να είναι λίγο μαλακά, περίπου 15′ με 20′ λεπτά. Όταν κρυώνουν σκληραίνουν. Καλή επιτυχία.
Πηγή:cookpad.com
