Επιμέλεια: Αγγελίνα Μ.
Συστατικά
Για το παντεσπάνι:
-
60 γρ. αλεύρι Κούλα
-
35 γρ. κακάο
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1 βανιλίνη
-
4 αυγά
-
140 γρ. ζάχαρη
-
30 ml ηλιέλαιο
Για την κρέμα:
-
2 κουτιά μόρφατ
-
1 βανιλίνη
-
200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
-
2 κ.σ. κακάο
Για το σιρόπιασμα:
γάλα ή χυμός της αρεσκείας μας
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη βανιλίνη.
- Ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
- Μόλις αφρατέψουν ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα του αλευριού και μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε το ηλιέλαιο συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί 30×40 και απλώνουμε επάνω το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 12′.
- Μόλις βγει από το φούρνο πασπαλίζουμε με λίγη άχνη, σκεπάζουμε το παντεσπάνι με μια πετσέτα και το αναποδογυρίζουμε.
- Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και πολύ προσεκτικά τυλίγουμε το ρολό με τη βοήθεια της πετσέτας.
- Αφήνουμε το ρολό τυλιγμένο με την πετσέτα μέχρι να κρυώσει τελείως.
- Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ, χτυπάμε με μίξερ χειρός τις μόρφατ (σαντιγί), τη βανιλίνη και το ζαχαρούχο γάλα.
- Ξετυλίγουμε προσεκτικά την πετσέτα και απλώνουμε το παντεσπάνι στον πάγκο.
- Αλείφουμε με γάλα για να το “σιροπιάσουμε”.
- Προσθέτουμε τη μισή κρέμα και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό.
- Στην άλλη μισή κρέμα, προσθέτουμε 2 κ.σ. κακάο και ανακατεύουμε.
- Καλύπτουμε το ρολό με την κρέμα κακάο.
- Γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πηγή:https://dimitrismichailidis.com/recipe
