Κουραμπιέδες

Επιμέλεια: Ισμήνη Κ.

Υλικά

  • 2 βούτυρα των 250γρ. το καθένα
  • 1 φλιτζάνα του τσαγιού ζάχαρη- άχνη
  • 5-6 φλιτζάνες τους τσαγιού αλεύρι  (550-600γρ)
  • 2-3 βανίλιες.
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
  • 1 ½ φλιτζάνα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε σε ένα μίξερ τα 2 βούτυρα με τη ζάχαρη-άχνη .
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το  αλεύρι  με τις βανίλιες και το μπέικιν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι στο μίξερ σταδιακά ζυμώνοντας ελαφρά το μίγμα. Τέλος, προσθέτουμε τα αμύγδαλα ζυμώνοντας λίγο ακόμη σχηματίζουμε τους κουραμπιέδες.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και πάνω της τοποθετούμε τους κουραμπιέδες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 20 με 25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.
Βγάζουμε τους κουραμπιέδες από το φούρνο και τους αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Ολοκληρώνουμε τη συνταγή μας πασπαλίζοντας τους κουραμπιέδες με άχνη  και σερβίρουμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Πηγή: https://www.keramaris.gr