
Η Φαλακρή Τραγουδίστρια
Την Παρασκευή 31/1 πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση “Η Φαλακρή Τραγουδίστρια” του Ευγένιου Ιονέσκο από τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κοζάνης και του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης. Η συνεργασία των δύο σχολείων αποτέλεσε μία πρωτότυπη διαδικασία η οποία έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να δουλέψουν ομαδικά και να γνωρίσουν άτομα με τα οποία μοιράζονται παρόμοια ενδιαφέροντα και ασχολίες προκειμένου μαζί να παρουσιάσουν ένα μουσικοθεατρικό αποτέλεσμα το οποίο συγκλόνισε το κοινό.
Οι μαθητές των δύο σχολείων ανέδειξαν το μεγάλο ταλέντο τους στην τέχνη του θεάτρου, του χορού, της μουσικής και των εικαστικών και έδωσαν μία πρωτότυπη όσο και ξεκαρδιστική μορφή στην παράσταση. Την υλοποιήσαν με μεράκι, πάθος και επαγγελματισμό και έτσι, κατάφεραν να χαρίσουν στο κοινό μια πανέμορφη εμπειρία γεμάτη γέλιο. Οι θεατές εύκολα διέκριναν την μεγάλη θεατρική και σκηνική αντίληψη των μαθητών οι οποίοι με αυτοπεποίθηση χρησιμοποίησαν τις γνώσεις και τις εντυπωσιακές τους ικανότητές πάνω στην υποκριτική, τον αυτοσχεδιασμό και την μουσική. Η σκηνική παρουσία των μαθητών ήταν επαγγελματικού επιπέδου και άφησε το κοινό άφωνο.
Η παράσταση μετέδωσε σε όλους τους παρευρισκόμενους ένα συναίσθημα έντονου θαυμασμού για τους μαθητές καθώς και για όλους τους συντελεστές του έργου. Προσωπικά, ευχόμουν η εμπειρία αυτή να μην τελείωνε. Αυτές είναι οι στιγμές κατά τις οποίες όλοι, και κυρίως οι μαθητές, νιώθουν περήφανοι για τους συμμαθητές και φίλους τους καθώς και για το γεγονός ότι βρίσκονται σε τέτοια σχολεία, τα οποία πρεσβεύουν την διαχρονική αξία της τέχνης και φροντίζουν να την διδάξουν στους νέους με διασκεδαστικούς και άμεσους τρόπους χαρίζοντας αναμνήσεις που θα μείνουν αξέχαστες.
