Τρουφάκια σοκολάτας

troufakia-cake-ganache-poto-ft

                      Υλικά

  • 450 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 φλ. Κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. λικέρ πορτοκάλι
  • 1 κουτ. δυνατό καφέ (κρύο)
  • ½ κουτ. εσάνς βανίλιας
  • Κακάο η ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

 Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα με ένα μαχαίρι και την βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μικρό κατσαρολάκι μέχρι να κοχλάσει και μετά την βγάζουμε από την φωτιά. Την αφήνουμε για 20 δευτερόλεπτα και μετά ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε το μείγμα με το σύρμα μέχρι να λιώσει όλη η σοκολάτα, μετά βάζουμε το λικέρ, τον καφέ και την βανίλια και το ανακατεύουμε. Κατόπιν το αφήνουμε για μια ώρα στην άκρη, για να πάρει θερμοκρασία δωματίου.

Βάζουμε σε 3 δίσκους μια αντικολλητική λαδόκολλα. Βάζουμε από μια  κουταλιά από το  μείγμα  μας πάνω στους δίσκους και το αφήνουμε για ½ ώρα για να σφίξει. Ύστερα παίρνουμε ένα – ένα  τα σοκολατάκια και τα κάνουμε μπαλίτσες  και ρίχνουμε πάνω το κακάο ή την ζάχαρη.

 ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!

Βιολέτα Μπανούση, Γ1

Σχολιάστε