Εντυπώσεις και συναισθήματα από την «Ελπίδα» και … την … απελπισία που έφερε!

272276437_10227216632304551_5559699276195740704_n

Η Δευτέρα 24 Ιανουαρίου ήταν μία υπέροχη μέρα!

Ο χιονιάς έκανε την εμφάνισή του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη μας. Επιτέλους χιόνι! Το περιμέναμε πως και πως από το Σαββατοκύριακο. Μαθητές και εκπαιδευτικοί ήμασταν σε τηλεμάθημα, όταν κατά τις 10 το πρωί  άρχισαν οι πρώτες νιφάδες του χιονιού να χορεύουν ρυθμικά στον ουρανό της πρωτεύουσας και σε μερικές ώρες το λευκό πέπλο του χιονιά μεταμόρφωσε το τοπίο σ΄ ένα σκηνικό παραμυθιού. Υπερβατική ομορφιά, απόκοσμη και ομιχλώδης ατμόσφαιρα, σιωπή και ηρεμία προσέδιδαν μεγαλοπρέπεια σε όλη την πλάση.

Ανυπομονούσαμε να βγούμε στο χιόνι να παίξουμε.

Μόλις τελείωσε το μάθημα … βγήκαμε τρέχοντας έξω!

Παντού αφράτο και καθαρό χιόνι, μόνο χιόνι. Τι ωραία αίσθηση! Περπατήσαμε, παίξαμε χιονοπόλεμο, κάναμε βουτιές, φτιάξαμε και έναν όμορφο χιονάνθρωπο … κοκκίνησαν η μύτη και τα χέρια μας αλλά … η ψυχή μας χαιρόταν τον λευκό παράδεισο.

Το χιόνι αυτό ήταν μια ευκαιρία, η καλύτερη, για να εκτιμήσουμε τα αγαθά και τη δύναμη της φύσης που εμείς, οι άνθρωποι, παραβλέπουμε. Η αναμέτρηση μαζί της χωρίς σεβασμό, προκαλεί προβλήματα, όπως συνέβη και τώρα σε πολλούς συνανθρώπους μας που αποκλείστηκαν στους δρόμους και στα σπίτια τους.

Όπως και να έχει όμως, εμείς τα παιδιά και φυσικά, πολλοί μεγάλοι, το χαρήκαμε και το απολαύσαμε.

 Στράτος Αρχοντώνης, Γ1

Σχολιάστε