«Europa Conference League» – Τι Αλλαγές Θα Φέρει Από τη Νέα Σεζόν;

     Όσοι φίλαθλοι και, ιδίως, οπαδοί του ποδοσφαίρου παρακολουθούν τους αγώνες που διεξάγονται στο Europa και στο Champions League, θα έχουν αντιληφθεί ότι μια νέα διοργάνωση, το Conference League, θα ενταχθεί στη ζωή μας από την επόμενη σεζόν. Η συγκεκριμένη διοργάνωση θα δώσει την ευκαιρία σε υποδεέστερες ποδοσφαιρικά χώρες να έχουν την ευχαρίστηση της συμμετοχής, ή ακόμα και της διάκρισης, στα… ευρωπαϊκά σαλόνια. Αυτό όμως θα επηρεάσει και τις άλλες δύο υπάρχουσες διοργανώσεις.

     Για να μπορέσει να συμμετέχει μία ομάδα στο Conference League πρέπει να καταφέρει ένα από τα παρακάτω:

      ❖ Να διακριθεί σε μια θέση στο πρωτάθλημα της χώρας της που να της εξασφαλίζει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, το οποίο να οδηγεί σε κάποιον προκριματικό γύρο του Conference League και νικώντας τους αντίπαλους που θα συναντήσει σε διπλά παιχνίδια να μπει στους ομίλους.

      ❖ Να αποκλειστεί στα play off του Εuropa League ή να αποκλειστεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, μεταπίπτοντας στα play off του Europa League. Aν αποκλειστεί και από εκεί, τότε μπαίνει στους ομίλους του Conference League.

Τι αλλάζει με τις άλλες 2 διοργανώσεις;

      Πλέον σε κάθε διοργάνωση στους ομίλους θα έχουμε 32 ομάδες, σε αντίθεση με φέτος που στο Europa League είχαμε 48. Ο τρίτος στον όμιλο του Champions League υποβιβάζεται στον πρώτο νοκ αουτ γύρο του Europa League. Οι 2 πρώτες ομάδες συνεχίζουν στην διοργάνωση στον πρώτο νοκ αουτ γύρο ενώ η τέταρτη δε συνεχίζει σε καμιά διοργάνωση. Οι ομάδες που θα καταφέρουν να πάρουν την πρώτη θέση στους ομίλους του Europa League θα προκριθούν κατευθείαν στον δεύτερο νοκ αουτ γύρο (δηλαδή στους 16) ενώ η δεύτερη στον πρώτο νοκ άουτ. Οι τρίτες ομάδες στους ομίλους υποβιβάζονται στο Conference League ενώ οι τέταρτες δε συνεχίζουν σε καμιά διοργάνωση.

Συνοπτικά:

       ➢ 8 όμιλοι των 4 ομάδων με ματς εντός κι εκτός έδρας και στη συνέχεια θα έχουμε τα νοκ άουτ ματς των 16, τα προημιτελικά, τα ημιτελικά και τον τελικό.
➢ Θα προστεθεί ένας νοκ-άουτ γύρος πριν την φάση των «16». Σε αυτόν θα αναμετρούνται οι δεύτερες των ομίλων με τις ομάδες που τερμάτισαν στην 3η θέση των ομίλων του Europa
League.
➢ Στο Conference League θα γίνουν συνολικά 141 αγώνες σε 15 αγωνιστικές εβδομάδες, ακριβώς όπως και στο Europa League.
➢ Ο νικητής του Conference League θα κερδίζει αυτόματα το εισιτήριο για το Europa League της επόμενης περιόδου.
➢ Τα ματς θα διεξάγονται τις Πέμπτες στις 19:45 και στις 22:00.

Πώς επηρεάζεται η Ελληνική Superleague;

     Η χώρα μας “θα βγάζει” πλέον τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη (καθώς είναι στην 18η θέση αυτήν τη στιγμή). Ο Πρωταθλητής θα πηγαίνει στα προκριματικά του Champions League, ο δεύτερος και ο τρίτος στα προκριματικά του Conference League, ενώ αν ο Κυπελλούχος δεν έχει ευρωπαϊκό εισιτήριο θα πηγαίνει και αυτός στα προκριματικά του Conference League. Αν όμως έχει, τότε τη θέση στα Ευρωπαϊκά σαλόνια θα παίρνει ο τέταρτος στη βαθμολογία.

Πηγές:

https://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1555251/poioi-tha-vgoyn-eyropi-fetos-poy-kai-pote-th-agonistoyn

https://kingsport.gr/oi-3-evropaikes-diorganoseis-kai-oi-vathmologies/

Παντελής Παπαδημητρίου, μαθητής Α΄ λυκείου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης