ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

  • Το Μουσείο του Λούβρου
    IMG_20220309_192856-PANO
    Το Λούβρο είναι ένα από τα μεγαλύτερα,  παλαιότερα και πιο διάσημα μουσεία στον κόσμο.  Περιέχει την πλουσιότερη συλλογή αριστουργημάτων τέχνης, ιστορικά, αρχαιότητας και πιο μοντέρνα.
    Είναι σχεδόν αδύνατο να περπατήσετε σε όλες τις αίθουσες του Λούβρου σε μια μέρα, ειδικά αν σταματάτε σε κάθε ενδιαφέρουσα έκθεση.
     Το αββαείο του Μον-Σαιν-Μισέλ . 
    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    Θεωρείται δικαίως μια από τις πιο εξαιρετικές κατασκευές που χτίστηκαν σε γοτθικό στυλ. Από πολλές απόψεις, το κτίριο έχει διατηρήσει την αρχική του εμφάνιση. Από το 1979, ο καθεδρικός ναός βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO.
  • Ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων.
    Notre-Dame_de_Paris_2013-07-24

    Ένα θρυλικό ορόσημο της Γαλλίας. Υψώνεται πολλές δεκάδες μέτρα από το έδαφος. Χτίστηκε τον Μεσαίωνα σε δύο αιώνες. στο ανατολικό τμήμα του παρισινού νησιού Cité, στα ερείπια του πρώτου γαλλορωμαϊκού ναού αφιερωμένου στον Δία, και στη συνέχεια της πρώτης παρισινής χριστιανικής εκκλησίας του Αγίου Στεφάνου. Δεν υπάρχουν πολλά μέρη στον κόσμο όπου χτίστηκαν θρησκευτικά κτίρια από αιώνα σε αιώνα. Και πολύ λίγα από αυτά δοξάζονται για αιώνες στην ιστορία όλης της ανθρωπότητας, σαν την Παναγία των Παρισίων.
    Μαρία Ειρήνη
    Ε” τάξη
    4ο Δ.Σ. Ευόσμου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης