NBA ALL STAR GAME

westbrookΤο All Star Game είναι μια γιορτή κάθε χρόνο για το αμερικάνικο μπάσκετ. Είναι ουσιαστικά ένας αγώνας ανάμεσα στους καλύτερους παίχτες των ομάδων της Ανατολής και της Δύσης.Το πρώτο All Star Game έγινε το 1951 στο γήπεδο Boston Garden στη Βοστόνη. Σε κάθε αγώνα το σκορ είναι πολύ μεγάλο επειδή στόχος των παιχτών είναι κυρίως το θέαμα κι οχι η νίκη. Μερικά παραδείγματα είναι: Δ-Α 150-130(1962)|Δ-Α 155-145(Στη δεύτερη παράταση το 2003)|Δ-Α 163-158 (Χωρίς καμία παράταση! Φέτος (2015).

Σε κάθε τέτοιο αγώνα αναδικνύεται κι ένας MVP(Πολυτιμότερος Παίχτης), ο παίκτης που προσέφερε το περισσότερο θέαμα στου θεατές αλλά και την μεγαλύτερη συνεισφορά στην ομάδα του. Ανάμεσα τους ανα τα χρόνια βρίσκεται ο θρύλος του μπάσκετ Michael Jordan, κάποιοι βετεράνοι του παρελθόντος όπως Julius Erving ,Magic Johnson,Charles Barkley και ο πασίγνωστος Larry Bird. Απο το 2000 και μετά ίσως να γωνρίζεται περισσότερους μερικοί απ τους πρόσφατους MVP είναι ο Kobe Bryant, ο Lebron James, ο Allen Iverson, ο Kyrie Irving και ο τεράστιος Shaquille O’Neal.

Πέρα από τον αγώνα ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση το All Star Game έχει κι άλλες δραστηριότητες:

  1. Διαγωνισμός Καρφωμάτων:Σ αυτή τη δραστηριότητα αγωνίζονται 4 αθλητές και προσπαθούν να κανουν κάποιο θεαματικό κάρφωμα με στόχο να φτάσουν τη βαθμολογία των 50. Βαθμολογητές είναι συνήθως παλαίμαχοι μπασκετμπολίστες ή άνθρωποι σχετικοί με το χωρο.

  2. Διαγωνισμός Τριπόντων: Παίζουν 6 παίχτες κι έχουν ως στόχο να ευστοχήσουν σε όσα περισσοτερα τρίποντα μπορούν και να πετύχουν 30 πόντους. Οι διαγωνιζόμενοι περνούν από 5 βάσεις οπου υπαρχουν 5 μπαλες στην καθε μια σε κάθε βαση υπάρχουν 4 μπαλες που μετρούν για 1 ποντο και μία που μετράει για 2 πόντους η λεγόμενη πολύχρωμη.Νικητής αναδικνύεται αυτός με το μεγαλύτερο σκορ.Μερικοί γνωστοί  “Τριποντάκιδες” είναι: ο Ray Allen, o Larry Bird, o Dirk Nowitzki, o Peja Stojakovic και φέτος ο παίχτης που απο πολλούς λέγεται πως θα πάρει τη θέση του καλύτερου “τριποντερ” Ray Allen ο Stephen Curry!

Γιαννουλης Ηλιας

Βαγγελης Λιουμης

Σχολιάστε

Top