Η Ιστορία για τα Διαστημόπλοια

diastimoploio_nasa.medium

Το διαστημόπλοιο είναι ένα όχημα το οποίο είναι χρήσιμο για τα ταξίδια του ανθρώπου στο διάστημα.Ως προς την δομή του χωρίζεται σε δύο μονάδες.Η πρώτη είναι η μονάδα που προωθεί το διαστημόπλοιο να πετάξει και περιέχει δεξαμενές,τους πυραυλοκινητήρες και άλλες αντοίστιχες σωληνώσεις. Η δέυτερη μονάδα αποτελείται από δύο ορόφους. Ο πρώτος όροφος έχει τα κεντρικά όργανα δηλαδή τα μηχανικά τμήματα και ο δεύτερος είναι  ο  επιστημονικός όροφος που έχει πολλά υποστηρίγματα, όπως την κάμερα αστρικού προσανατολισμού και τον ανιχνευτή νετρονίων υψηλών ενεργειών.

domh diasthmoploiou

Το πρώτο διαστημόπλοιο που εκτοξεύτηκε στο διάστημα ήταν το ονομαζόμενο Πάιονηρ 1.Εκτοξεύτηκε στις 11 Οκτωβρίου 1958 από την NASA και ήταν ένα διαστημικό όχημα του διαστημικού προγράμματος των Η.Π.Α. Η πιο πετυχημένη ήταν η δεύτερη πτήση από τις τρεις thor-able(Αμερικάνικο σύστημα αναλώσιμης εκτόξευσης)διαστήμικες αποστολές.

Pioneer_able

Η λειτουργεία των πυραύλων γίνεται με τον εξή τρόπο: Τα καύσιμα στους πυραυλοκινητήρες καίγονται και παράγουν προ’ι’όντα καύσης.Επίσης έχουμε την δράση-αντίδραση που τα καύσιμα βγαίνοντας ορμιτικά προς τα πίσω κάνουν το διαστημόπλοιο να κινηθεί μπροστά και ανάλογα με τα καύσιμα που χρησιμοποιούν διακρίνονται σε πυρηνικούς και σε ηλεκτρικούς.

Εκτόξευση-πυραύλου-1

https://www.youtube.com/watch?v=QyODWNmRJNA

https://www.youtube.com/watch?v=ptZ6jvrusCU

Οι εικόνες του άρθρου έχουν αντληθεί από ιστοσελίδες του παγκόσμιου ιστού και ΔΕΝ αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη του άρθρου και του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού σχολικού περιοδικού

 

Σχολιάστε

Top