ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΓΕΛ ΣΟΧΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Από τις 17 έως τις 20 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιείται ταυτόχρονα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη η 42η Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος. Πρόκειται για μια τετραήμερη δράση που έχει ως στόχο την γνωριμία των νέων με τα ευρωπαϊκά ζητήματα, καθώς και την διεξαγωγή διαλόγου πάνω σ’ αυτά. Σε αυτό το πλαίσιο έχουν συσταθεί Επιτροπές της Συνδιάσκεψης με υπεύθυνους συντονιστές και θεματολογία αντλημένη από σύγχρονα διεθνή κοινωνικά ζητήματα.

Μέσα από τη συμμετοχή τους σε τέτοιες δραστηριότητες, οι νέοι έχουν να αποκομίσουν μόνο μαθησιακό όφελος και πολυδιάστατες εμπειρίες. Η σχολική κοινότητα του Λυκείου μας θέλησε να δώσει την ευκαιρία σε μαθητές μας να γνωρίσουν άλλους νέους, να ανταλλάξουν απόψεις, να χαρούν από αυτή τη διαδικασία και να γεμίσουν εικόνες. Με μεγάλη ικανοποίηση μπορούμε πλέον να αναφέρουμε ότι μία μαθήτρια μας θα αποτελέσει σύνεδρος της 42ης συνδιάσκεψης.
Οι μαθητές που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιλέγουν να μιλήσουν για το θέμα που τους ενδιαφέρει και εντάσσονται στην αντίστοιχη ομάδα. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία η οποία αποτελεί άτυπη, αλλά ουσιαστική μάθηση και ενισχύει την ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη.
Στη Συνδιάσκεψη θα εκπροσωπήσει το σχολείο μας η Αναστασία Βερβερίδου, μαθήτρια της Α΄ Λυκείου.
Της ευχόμαστε καλή επιτυχία και περιμένουμε με χαρά να μας μεταφέρει τις εντυπώσεις της από τη συμμετοχή της.
Γρατσωνίδης Αστέριος, MSc, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΓΕΛ ΣΟΧΟΥ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης