ΑΣ ΕΞΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Η δολοφονία του Άλκη συγκλόνισε το Πανελλήνιο και έφερε για άλλη μια φορά στο προσκήνιο τη ζήτημα της οπαδικής βίας. Με αφορμή το δυσάρεστο αυτό συμβάν, οι μαθητές του σχολείου μας θέλησαν να δώσουν το δικό τους μήνυμα κατά της Βίας στο χώρο του Αθλητισμού. Έτσι, πήραν την πρωτοβουλία να αποτυπώσουν την κραυγή διαμαρτυρίας τους στον τοίχο της αυλής του σχολείου με μια εικόνα και με λίγες λέξεις, οι οποίες εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για τη βία.
Το σχέδιο αυτό υλοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του Διευθυντή κ. Γρατσωνίδη και με την οικονομική συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Εκτός από τους παρακάτω μαθητές που σχολιάζουν την συμμετοχή τους στη δράση, εργάστηκαν εθελοντικά για όλο το έργο αρκετοί ακόμα μαθητές του σχολείου.
Καλλιτεχνικά έγινε εφικτή η πραγματοποίηση του εγχειρήματος κυρίως με την βοήθεια του κύριου Ιωάννη Παλαπίτα, αγιογράφο και απόφοιτο του σχολείου και του μαθητή Γιάννη Κάλτσου.
Να πώς ξεκίνησε το όλο τους εγχείρημα:
Γιώργος Δίγκας, μαθητής Β΄ Λυκείου
«Όταν είδα τον κόσμο να αναστατώνεται για το χαμό του Άλκη, είπα στους συμμαθητές μου να κάνουμε κάτι όλοι μαζί στο σχολείο, για να δείξουμε την αντίθεσή μας στην αθλητική βία».
Φωτό τοίχος
Γρηγόρης Παλαπίτας, μαθητής Γ΄ Λυκείου
«Στα μέσα της σχολικής χρονιάς 2021-2022 αποφασίσαμε να ομορφύνουμε το σχολείο μας. Αρχίσαμε να καλλωπίζουμε τους τοίχους της αυλής μαζί με το Σταμάτη Κατσίνα, τον Δημήτρη Θεοχαρίδη και τον Χρήστο Λιώλη. Κάποια στιγμή ήρθε ο Γιώργος Δίγκας και μας έδωσε την ιδέα να ζωγραφίσουμε μια εικόνα που θα είχε σχέση με την οπαδική βία. Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού νιώσαμε ικανοποίηση, διότι συμβάλαμε στην ομορφιά και τη διατήρηση του σχολείου».
τοιχος
Χρήστος Λιώλης, μαθητής Γ΄ Λυκείου
«Κάναμε αυτή τη ζωγραφιά, γιατί σήμερα γίνονται πολλά τέτοια συμβάντα στο χώρο του αθλητισμού και εξαιτίας του τελευταίου είπαμε με τους φίλους μου να δώσουμε ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι δεν είναι σωστό να γίνονται αυτά τα πράγματα».
Σταμάτης Κατσίνας, μαθητής Γ΄ Λυκείου
«Με αφορμή την εργασία που αναλάβαμε με τα παιδιά, θέλω να πω λίγα πράγματα σχετικά με το πώς ξεκίνησε αυτό το έργο. Αρχικά θελήσαμε να κάνουμε το σχολείο πιο όμορφο, οπότε ξεκινήσαμε να βάφουμε τους τοίχους της αυλής. Έπειτα ζωγραφίσαμε στον τοίχο για τον αθλητισμό και γράψαμε λέξεις κατά της βίας. Θελήσαμε να περάσουμε το μήνυμα ότι στον αθλητισμό δε χωράει βία».
Φωτό τοιχός 2
Δημήτρης Θεοχαρίδης, μαθητής Γ΄ Λυκείου
«Αρχικά φτιάξαμε και ζωγραφίσαμε τον τοίχο του σχολείου και πάνω σ’ αυτόν σχεδιάσαμε μια μπάλα για να υποστηρίξουμε τον Άλκη και να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε να σταματήσει η αθλητική βία. Ακόμη, γράψαμε κάποιες λέξεις ώστε οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι ο αθλητισμός είναι κάτι που μας προσφέρει χαρά και συνεργασία και όχι βία. Γι’ αυτό πρέπει να σταματήσουν οι εμπλοκές άμεσα».
Όπως είπαν τα παιδιά, η αρχική ιδέα ήταν να εξωραΐσουν τη σχολική αυλή βάφοντας τους τοίχους και τα παγκάκια της. Πέρα λοιπόν από την εικόνα-μήνυμα, συνέχισαν και στους υπόλοιπους τοίχους βάφοντας τον καθένα με διαφορετικό χρώμα και ζωγραφίζοντας σε έναν από αυτούς την ελληνική σημαία.
Η δουλειά τους, κοπιώδης και χρονοβόρα, αλλά καμωμένη με κέφι και μεράκι αποτύπωσε την καλαισθησία και ευαισθησία τους, δίνοντας ένα αποτέλεσμα εντυπωσιακό!
Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές του σχολείου μας για το έργο τους!
Αστέριος Γρατσωνίδης,
Διευθυντής ΓΕΛ Σοχού.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης