Το Χαμόγελο του Παιδιού.

Άρθρο της μαθήτριας της Γ Λυκείου, Σαββίδου Παρασκευής,

Το χαμόγελο του παιδιού είναι μια εθελοντική, μη κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία έχει ως στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού. Η οργάνωση είναι δίπλα σε κάθε παιδί το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα είτε ψυχολογικά, είτε παρενόχλησης, είτε εξαφάνισης παιδιών και άλλα πολλά.

Στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος, το σχολείο μας είχε την τιμή να υποδεχθεί έναν εκπρόσωπο του τμήματος ψυχολογίας. Ενημερωθήκαμε για την οργάνωση και τις δράσεις που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Έπειτα μιλήσαμε για θέματα που μας απασχολούσαν.

Με την Γ” Λυκείου τέθηκε προς συζήτηση το θέμα που απασχολεί πολλούς νέους πλέον. Το θέμα της παραπλάνησης και εξαπάτησης μέσω διαδικτύου. Παραπλάνηση μεσω διαδυκτύου
Με την εξέλιξη της τεχνολογίας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης το πρόβλημα αυτό έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις. Υπάρχουν ακόμα ανίδεοι και αναίσθητοι άνθρωποι, οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται για τις επιπτώσεις της ψυχολογικής κατάστασης των παιδιών τα οποία παραπλανιούνται ακούσια σε τέτοιες καταστάσεις. Σχολιάσαμε περιπτώσεις που μπορεί να συμβεί, μας δόθηκε ένα παράδειγμα, το οποίο ήταν αληθινό και τέλος προτείναμε τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος, για να μειωθεί, αν όχι να εξαλειφθεί τελείως. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση όπου ενημερωθήκαμε πλήρως για αυτό το σημαντικό σύγχρονο πρόβλημα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης