Γιατί Αγαπώ το Σχολείο μου

Κείμενα των μαθητών Κυρατζάκου Νικόλαου και Παπά Αστέριου.

Σχόλιο της διεύθυνσης του σχολείου. «Το σχολικό μας περιοδικό θεωρεί ότι η ελευθεροτυπία και γενικώς η ελεύθερη έκφραση των ανθρώπων, ειδικά των νέων, είναι σημαντικός παράγοντας της δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, αφήνουμε τους μαθητές μας να εκφραστούν ελεύθερα ακόμα και όταν τα γραπτά τους έχουν μία σκωπτική ή καυστική χροιά».

Κείμενο του μαθητή της Β Λυκείου Κυρατζάκου Νικόλαου

Η αλήθεια είναι ότι πραγματικά είναι ένα μυστήριο!!
Ίσως απλώς να μου αρέσει να ξυπνάω νωρίς το πρωί, να κάθομαι έξι ή και παραπάνω ώρες σε μια ξύλινη καρέκλα περιτριγυρισμένος από ιδιοφυΐες. Ίσως πάλι απλώς να λατρεύω τη συνεχή κατηγοριοποίηση του ανδρικού φύλου για το οποιοδήποτε παράπτωμα. Ωστόσο, λογικά απλώς χαίρομαι που είμαι μέλος αυτής της επικριτικής και τοξικής κοινότητας.
Αγαπώ το σχολείο 2
Παρ αυτά, το σχολείο αν και προβληματικό από πολλές γωνίες, δεν παύει να είναι ένας χώρος απαραίτητος για όλα τα παιδιά όπου μπορούν να διαμορφώσουν τις προσωπικότητες τους, να μάθουν λίγα πραγματάκια και να αποκτήσουν κοινωνικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες και γενικότερα χρήσιμες για όλη μας τη ζωή.

Κείμενο του μαθητή της Β Λυκείου Παπά Αστέριου

Το σχολείο είναι ένας χώρος που εκατομμύρια παιδιά σε όλη την Ελλάδα πηγαίνουν να μορφωθούν. Έτσι και εγώ τυχαίνει να πηγαίνω σε ένα καταπληκτικό σχολείο. Πρώτον το σχολείο μου το αγαπώ τόσο πολύ λόγω των καθηγητών μου διότι έχουμε καθηγητές που χρησιμοποιούν πολύ καινοτόμους τρόπους διδασκαλίας όπου μου μαθαίνουν εξαιρετικά πράγματα τα οποία θα μου είναι εντελώς χρήσιμα για όλη μου τη ζωή. Δεύτερον το σχολείο μου είναι πολύ τίμιο ιδιαίτερα στην ίση μεταχείριση ανάμεσα των δύο φύλων. Επίσης το σχολείο μου διαθέτει ένα καταπληκτικό ιατρικό επιτελείο, κάτι που τα περισσότερα σχολεία το στερούνται. Γι’ αυτό νιώθω πολύ ασφαλής μέσα σε αυτό.
Τέλος θέλω να αναφέρω την υπέροχη φιλοζωική ενέργεια του σχολείου μου, όπου ταΐζει όλα τα αδέσποτα του χωριού μου με αποτέλεσμα να έχουμε τη συντροφιά αυτών των υπέροχων ζώων σε κάθε διάλλειμα. Κάτι που εντελώς θέλουμε.
Αγαπώ το σχολείο 3
Κλείνοντας θέλω να προτείνω μιας και το σχολείο μας είναι τόσο φιλοζωικό να μπορεί όποια τάξη θέλει να έχει ένα κατοικίδιο, για παράδειγμα έναν παπαγάλο. Με αυτόν τον τρόπο εμείς οι μαθητές θα μάθουμε να είμαστε πιο υπεύθυνοι και πιο στοργικοί προς τα ζώα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης