Συμμετοχή του ΓΕΛ Σοχού στον Εθνικό Διαγωνισμό Γνώσεων για το Χρήμα (European Money Quiz)

Ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) ορίζει τον χρηματοπιστωτικό εγγραμματισμό ως τον συνδυασμό χρηματοπιστωτικής συνειδητοποίησης, γνώσης, δεξιοτήτων, στάσεων και συμπεριφορών απαραίτητων για τη λήψη ορθολογικών χρηματοπιστωτικών αποφάσεων και κατ” επέκταση για την επίτευξη προσωπικής ευημερίας. Ο χρηματοπιστωτικός εγγραμματισμός επιτυγχάνεται μέσω της χρηματοπιστωτικής εκπαίδευσης.

Διεθνώς, ο χρηματοπιστωτικός εγγραμματισμός αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο ως σημαντικό εφόδιο ζωής για όλους τους πολίτες. Η δε χρηματοπιστωτική εκπαίδευση θεωρείται πλέον απαραίτητο στοιχείο της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και της προληπτικής ρυθμιστικής παρέμβασης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Στο πλαίσιο αυτό, η βελτίωση της ατομικής συμπεριφοράς περί τα χρηματοοικονομικά έχει αναχθεί σε στόχο μακροπρόθεσμης πολιτικής σε πολλές χώρες, ενώ πολυάριθμες πρωτοβουλίες χρηματοπιστωτικής εκπαίδευσης αναπτύσσονται από θεσμικούς και άλλους φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Σ” αυτά τα πλαίσια. τα 2 τμήματα της Α” Λυκείου του σχολείου μας έλαβαν μέρος στον διαδικτυακό Εθνικό Διαγωνισμό Γνώσεων για το Χρήμα (European Money Quiz) που έλαβε χώρα στις 21 Μαρτίου 2023.

Το European Money Quiz είναι ένα παιχνίδι γνώσεων για το Χρήμα και έχει διαμορφωθεί με στόχο να αποτελέσει εργαλείο:

  • για τη βελτίωση του χρηματοπιστωτικού εγγραμματισμού μαθητών ηλικίας 13-15 ετών, και
  • προετοιμασίας για τους Διαγωνισμούς μεταξύ τάξεων που θα πραγματοποιηθούν, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, σε Εθνικό και  Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τελικά, το Α1 κατέλαβε την 50η θέση και το Α2 την 129η, σε σύνολο 176 τμημάτων. Όχι άσχημα για τα πρωτάκια μας, τα οποία ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με τις βασικές οικονομικές και χρηματοπιστωτικές έννοιες! Άνοιξε ο δρόμος για βελτιωμένες επιδόσεις στις επόμενες χρονιές…

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης