Πρώτες Βοήθειες_Ενημέρωση – Επιμόρφωση

Είναι γνωστό ότι οι πρώτες βοήθειες που πρέπει να δοθούν σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή ατυχήματος, μέχρι να φτάσει το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό για περαιτέρω βοήθεια, μπορούν να κάνουν πολλές φορές τη διαφορά ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο.
Ως εκ τούτου, κρίνεται σημαντική η αναγκαιότητα για συνεχή ενημέρωση και επιμόρφωση τόσο των εκπαιδευτικών και των γονέων όσο και των μαθητών σε θέματα πρώτων βοηθειών, στην πρόληψη ατυχημάτων αλλά και η υποχρέωση που έχει κάθε πολίτης απέναντι στον συνάνθρωπο του όταν παραστεί μια επείγουσα κατάσταση.
Ο στόχος των πρώτων βοηθειών είναι να διατηρηθεί η ζωή, να ανακουφιστεί ο πόνος, να αποτραπούν οι επιπλοκές και να περιοριστούν οι βλάβες στην υγεία.
ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΚΑΡΠΑ
Σε αυτά τα πλαίσια, την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Λυκείου Σοχού παρακολούθησαν ενημέρωση σε θέματα Πρώτων Βοηθειών από τον νοσηλευτή της vitamedico, Εδουάρδο Κελεσίδη. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις πρώτες βοήθειες που προβλέπονται σε περιπτώσεις τραύματος, σε απώλεια αισθήσεων και σε περιπτώσεις πνιγμονής. Αμέσως μετά οι εκπαιδευτικοί και γονείς-κηδεμόνες των μαθητών μας παρακολούθησαν πιστοποιημένο επιμορφωτικό πρόγραμμα-σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από τον ίδιο εκπαιδευτή λαμβάνοντας τη σχετική πιστοποίηση.
3

Επιμέλεια: Θεολογούδη Μαρία, Νοσηλεύτρια

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης