Προλόγιση του περιοδικού από τον Διευθυντή Γρατσωνίδη Αστέριο

Αγαπητές αναγνώστριες / Αγαπητοί αναγνώστες
Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση, ως διευθυντής του ΓΕΛ Κορώνειας, να προλογίσω την έκδοση του πρώτου τεύχους του σχολικού μας περιοδικού «Διαδρομές» . Επιδίωξη αυτής της προσπάθειας μας είναι η γνωστοποίηση και η διάχυση στην ευρύτερη κοινότητα, των μαθησιακών επιτευγμάτων και της συνολικής εκπαιδευτικής δραστηριότητας του σχολείου, καθώς και η ανάδειξη μιας πύλης παρουσίασης προβληματισμών, απόψεων και ενημέρωσης όλων των συμμετεχόντων στη σχολικής μας κοινότητας.
Οι ψηφιακές σελίδες των «Διαδρομών» θεωρούμε, ότι μπορεί να αποτελέσουν ένα βήμα διαλόγου μεταξύ των μελών, αλλά ταυτόχρονα και μία προσπάθεια εξωστρεφούς επικοινωνίας με το εξωσχολικό περιβάλλον. Το ζητούμενο είναι να καλλιεργηθεί η αυτενέργεια των μαθητών, ώστε να κατανοήσουν ότι η εκπαιδευτική και μαθησιακή διαδικασία υπερβαίνει τα στενά πλαίσια της τάξης και τον συμβατικό τύπο διδασκαλίας (παράδοση – εξέταση μαθήματος).
Ταυτόχρονα, η ενασχόληση των μαθητών με τη συγγραφή άρθρων και άλλων εργασιών θα τους επιτρέψει να εξοικειωθούν με τον γραπτό λόγο και τη δημιουργική γραφή, ώστε να καταστούν ικανοί να εκφράζουν με σαφήνεια τις σκέψεις τους, διευρύνοντας την κριτική και συνθετική τους ικανότητα.
Η διάχυση της εκπαιδευτικής δράσης του σχολείου μέσω του περιοδικού θα λειτουργήσει ως παράδειγμα για την ενεργή εμπλοκή, ελπίζουμε, όλων των μαθητών ώστε να γίνει σαφές ότι η γνώση συνιστά μια διευρυμένη έννοια, η οποία απαιτεί πρωτίστως ατομική πρωτοβουλία.
Είναι πεποίθηση μας ότι το νέο εγχείρημα με την αγαστή συνεργασία όλων θα στεφθεί με επιτυχία και προσδοκούμε ότι όλοι οι αναγνώστες μας θα λειτουργήσουν ως κοινωνοί της προσπάθειας μας στην ευρύτερη κοινότητα.
Τέλος θα ήθελα να σας ευχηθώ εκ μέρους όλης της σχολικής μας κοινότητας
Καλά Χριστούγεννα και Καλές Γιορτές με Υγεία!

Με εκτίμηση
Γρατσωνίδης Αστέριος
Δ/ντής ΓΕΛ Κορώνειας

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης