Συμμετοχή μαθητών του ΓΕΛ Κορώνειας στον αγώνα Ανώμαλου Δρόμου _ Τρέξιμο, αθλητισμός, ζωή

Του μαθητή της Γ Λυκείου Σκαρμούτσο Κωνσταντίνου

Νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ, έλεγαν οι αρχαίοι. Για το υγιές σώμα λοιπόν χρειάζεται η φυσική δραστηριότητα, η οποία συνήθως εκφράζεται μέσα από τον αθλητισμό. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες αθλητισμού, ερασιτεχνικός και επαγγελματικός, ομαδικός και ατομικός, ταχύτητας, δύναμης, αντοχής και τεχνικής. Από όλες τις κατηγορίες, ένα άθλημα ξεχωρίζει για την διαχρονικότητα και την καθολικότητά του. Το τρέξιμο, έμφυτο στους ανθρώπους, είναι ίσως από τα παλαιότερα αγωνίσματα, ενώ περιλαμβάνεται ως σημαντικός παράγοντας σε πολλά αθλήματα. Πολλοί έχουν μιλήσει για τα οφέλη του, στα οποία δεν συγκαταλέγονται μόνο τα σωματικά, αλλά και τα πνευματικά.

Γνωρίζοντας τα οφέλη του τρεξίματος και παρακινούμενος από το αίσθημα ανταγωνισμού με τους άλλους αγωνιζόμενους  αλλά και με τον εαυτό μου, έχω δοκιμάσει πολλές φορές τις δυνατότητές μου στο τρέξιμο διαφόρων αποστάσεων. “Έχοντας συμμετάσχει από μικρή ηλικία σε ερασιτεχνικούς αγώνες από 1 χιλιόμετρο σε άσφαλτο μέχρι 25 χιλιόμετρα ορεινής διαδρομής και νιώθοντας κάθε φορά σαν επιβράβευση τον χρόνο που κατάφερα να κάνω αλλά και την αντιμετώπισή μου από τους άλλους αθλητές και τους γνωστούς μου, αποφάσισα να συμμετάσχω και στον σχολικό αγώνα τρεξίματος 4 χιλιομέτρων.

Ανώμαλο Δρόμο_Σκαρμούτσος 1

Ο αγώνας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9/2 στα Λουτρά Λαγκαδά, σε χώρο δηλαδή που μου ήταν γνώριμος. Όταν έφτασα εκεί, υπήρχαν ήδη αθλητές που έκαναν προθέρμανση και προετοιμάζονταν. Αφού έκανα και εγώ προθέρμανση, ενημερωθήκαμε από τους διοργανωτές για την επικείμενη έναρξη του αγώνα, στον οποίο συμμετείχαν 77 αγόρια Λυκείων της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Ανάμεσά τους, άτομα που πήγαν μόνο για διασκέδαση, αθλητές διαφόρων αθλημάτων αλλά και καλά προπονημένοι δρομείς. Όταν δόθηκε το σήμα της εκκίνησης, θέλοντας να κρατήσω δυνάμεις έκανα μια αργή εκκίνηση, αλλά παρ΄ όλα αυτά, κατάφερα να βρω ρυθμό, να προσπεράσω πολλούς και να τερματίσω τελικά στην 17η θέση.

Προσωπικά, είμαι ικανοποιημένος, όχι τόσο από την θέση μου ή τον χρόνο μου, αλλά από τη συμμετοχή μου. Πιστεύω ότι περισσότεροι άνθρωποι θα έπρεπε να συμμετέχουν σε αντίστοιχες διοργανώσεις και γενικότερα να ασχολούνται με τον αθλητισμό. Ιδιαίτερα, για τους μαθητές, και πολύ περισσότερο αυτούς που αφιερώνουν δεκάδες ώρες εβδομαδιαίως σε μαθήματα, το τρέξιμο ή οποιαδήποτε άλλης μορφής άσκηση, μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός παράγοντας για την σωματική και την πνευματική τους υγεία.

Αποτελέσματα του αγώνα:

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα της οργανωτικής επιτροπής  ο μαθητής  μας Σκαρμούτσος Κωνσταντίνος κατετάγη στη 17η θέση μεταξύ 77 συμμετεχόντων  και η μαθήτρια μας Σπυρούδη  Τριανταφυλλιά  Μαρίνα 15η μεταξύ 71 συμμετεχόντων. Θερμά συγχαρητήρια για την πολύ καλή προσπάθεια τους.

Ανώμαλο Δρόμο_ΟΙκογενειακή

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Γρατσωνίδης Αστέριος, Φυσικής Αγωγής, Διευθυντής ΓΕΛ Κορώνειας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης