Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου εξομολογούνται

Γράφουν οι μαθήτριες: Μαριτίνα Νουαράκη (Α5)και  Ελεάννα Παπαδάκη (Α5)

Μαθητές τις Α΄ Λυκείου εξομολογούνται τις εντυπώσεις τους από το Λύκειο και  αποκαλύπτουν τις προσδοκίες τους.

ΡΑΦΑΗΛ ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ

Πίστευα ότι το λύκειο θα ήταν τόσο εύκολο όσο το Γυμνάσιο. Δυστυχώς όμως δεν είναι! Από τα πρώτα μαθήματα κιόλας κατάλαβα πως πρέπει να σοβαρευτούμε και να θέσουμε στόχους που για να επιτευχθούν πρέπει να διαβάζουμε. Κατάλαβα ότι οι βαθμοί δεν θα είναι το ίδιο σε σχέση με το γυμνάσιο. Πλέον είναι πιο δύσκολο να αποκτήσεις έναν καλό βαθμό. Επίσης έχω συνειδητοποιήσει πως έχουμε φτάσει στο τελικό στάδιο και πρέπει να αρχίσουμε να παίρνουμε τα πράγματα πιο σοβαρά. Τέλος πιστεύω πως το λύκειο θα μας βοηθήσει περισσότερο στη ζωή μας και το μέλλον μας.

ΕΙΡΗΝΗ ΤΖΑΝΑΚΗ

Οι φιλοδοξίες μου για το Λύκειο ήταν πολύ πιο χαλαρές. Είχα την εντύπωση πως το λύκειο δεν θα είναι τόσο απαιτητικό όσο αποδείχθηκε πως είναι. Τελικά είναι πολύ πιο δύσκολο από ότι περίμενα και αναγκαίο διότι ταυτόχρονα με τις νέες γνώσεις που παίρνουμε, αναπληρώνουμε και τα κενά των προηγούμενων δύο χρόνων με τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης.

ΣΤΕΛΛΑ ΓΙΑΝΝΙΚΑΚΗ

Το λύκειο θα έπρεπε να είναι ένας χώρος οργάνωσης των μαθητών συνεπώς θα έπρεπε να μας δίνει κίνητρα και να μας βοηθάει τόσο στο να μάθουμε και επικοινωνούμε όσο και στο να μάθουμε να λέμε τη γνώμη μας χρησιμοποιώντας τα σωστά επιχειρήματα. Το γυμνάσιο ήταν ένας χώρος που όλα προέρχονταν από την επίβλεψη και την προσπάθεια των καθηγητών. Στο λύκειο αυτό άλλαξε. Τα πράγματα έγιναν πιο ελαστικά και ταυτόχρονα η μάθηση άλλαξε εντελώς και έγινε πιο απαιτητική.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΛΑΚΗΣ

Προτιμώ πιο πολύ το Γυμνάσιο από το Λύκειο διότι σε μαθησιακό επίπεδο πέρυσι ήταν πολύ πιο εύκολα. Πιο συγκεκριμένα λόγω των μαθημάτων που πραγματοποιούνταν μέσω της πλατφόρμας webex η ώρα περνούσε πιο ευχάριστα και πιο δημιουργικά. Επιπλέον, οι καθηγητές του Λυκείου πιέζονται αρκετά φέτος για να βγάλουν την ύλη και δεν μπορούν να διδάξουν το μάθημά τους όπως θα ήθελαν.

ΣΤΕΦΗ ΤΑΒΕΡΝΑΡΑΚΗ

Πριν γίνω μαθήτρια του Λυκείου είχα την εντύπωση ότι θα είναι ακόμα πιο δύσκολο από το γυμνάσιο. Παρόλα αυτά τα μαθήματα έχουν ένα μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας αλλά οι καθηγητές φαίνονται πιο πρόθυμοι και καλύτεροι σε σχέση με αυτούς του Γυμνασίου. Κατά την προσωπική μου γνώμη η φετινή χρονιά είναι πολύ πιο ευχάριστη από  την περσινή και με πολύ καλύτερη οργάνωση. Μου γίνεται επίσης αντιληπτό ότι και οι καθηγητές έχουν πολύ μεγαλύτερη προθυμία για το έργο τους.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΙΝΤΙΚΑΚΗ

Δεν ήμουν προετοιμασμένη για το Λύκειο διότι ήταν κάτι καινούριο. Μέχρι στιγμής όλα κυλάνε ήρεμα. Βέβαια δεν είναι εύκολο διότι χρειάζεται αρκετή οργάνωση και προσοχή σε κάποια μαθήματα ειδικά αυτά που σε ενδιαφέρουν για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσεις. Παρόλα αυτά έχουμε αποκτήσει καλύτερες εμπειρίες από το Γυμνάσιο και η κατάσταση είναι αρκετά πιο ευχάριστη από ότι ήταν τις προηγούμενες χρονιές του γυμνασίου, ίσως επειδή έχουμε ωριμάσει περισσότερο. Όσο για τις φιλοδοξίες μου, ελπίζω να μην αντιμετωπίσω μεγάλη δυσκολία στις επόμενες τάξεις γιατί πρέπει να αρχίσουμε και την προετοιμασία πανελληνίων κάποια στιγμή.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης