Συνταγή για κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο

Συντάκτης άρθρου: Κριστιάν Ζάνι (μαθητής Β Λυκείου)

Υλικά
1 μεγάλο κοτόπουλο (γύρω στα 1800 γραμμάρια με 2 κιλά)
10 πατάτες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι νερό
χυμό από 2 λεμόνια
4 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό πορτοκάλι
Λίγα βότανα (ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο)
αλάτι – πιπέρι

Διαδικασία
Για να φτιάξουμε το πιο ζουμερό και νόστιμο λεμονάτο κοτόπουλο φοράμε γάντια και αρχίζουμε. Στεγνώνουμε το κοτόπουλο με χαρτί μέσα και έξω. Λαδώνουμε ελαφρά το εσωτερικό του κοτόπουλου με το χέρι και βάζουμε αλάτι και πιπέρι στην κοιλιά του. Προσθέτουμε τα μυρωδικά που θέλουμε (ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο). Αλείφουμε το κοτόπουλο με λίγο λάδι εξωτερικά και το βάζουμε στο ταψί. Κόβουμε τις πατάτες στο ταψί και βάζουμε αλάτι – πιπέρι, το χυμό του λεμονιού και λίγο νερό. Ψήνουμε 45 λεπτά στους 200ο σε γάστρα. Αφαιρούμε το σκέπασμα και ψήνουμε ακόμη 45 λεπτά.

Μυστικά: Αφού ψηθεί το κοτόπουλο, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 15 λεπτά με τα υγρά του. Έτσι, βγαίνει ζουμερό και τρυφερό.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης