Αγαπημένα χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά!

Περιπέτεια, φαντασία και πολλές σελίδες γεμάτες από ιστορίες που λαμβάνουν χώρα τα Χριστούγεννα περιέχονται στα βιβλία για παιδιά δημοτικού. Είτε πρόκειται για παιδιά που διστάζουν να διαβάσουν ή για βιβλιοφάγους, κάποια από τα παρακάτω Χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά δημοτικού είναι ιδανικά για σας.

Φρικαντέλα: Η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα (ΤΡΙΒΙΖΑΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ)
20211108164054_frikantela_i_magissa_pou_misouse_ta_kalanta (1)

Ήτανε κάποτε μια μάγισσα που τη λέγανε Φρικαντέλα Ζαρζουέλα Σαλμονέλα Στρυφνίνη. Η Φρικαντέλα ήταν κακιά. Πολύ κακιά. Πάρα πολύ κακιά. Τόσο κακιά ήταν που μισούσε αφάνταστα όλα τα καλά. Αλλά πιο πολύ απ” όλα η μάγισσα Φρικαντέλα μισούσε τα κάλαντα! Όταν, λοιπόν, παραμονές πρωτοχρονιάς ακούει τα παιδιά της γειτονιάς να τραγουδάνε τα κάλαντα, γίνεται έξω φρενών, τους κλέβει τις φωνές τους και τις φυλακίζει σε μπαλόνια.
Η απολαυστική περιπέτεια συνεχίζεται στους χιονισμένους δρόμους της πόλης και στο κάστρο της μάγισσας, στα μαγικά δωμάτια του οποίου, τα παιδιά με επικεφαλής τον τετραπέρατο Σεβαστιανό Μπισμπικούκη αναζητούν τα μπαλόνια με τις κλεμμένες φωνές τους.

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΑΚΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙ
(ΤΡΙΒΙΖΑΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ)

s3.gy.digital_metaixmio_uploads_asset_data_13964_978-960-501-904-4_2

«Ήταν κάποτε ένας ποντικούλης που τον έλεγαν Τρωκτικούλη. Ο Τρωκτικούλης ο ποντικούλης, κάθε φορά που έβλεπε τα αστεράκια στον ουρανό ήθελε να τ’ αγγίξει. Παππού, έλεγε στον παππού του, σήκωσέ με, σε παρακαλώ, στα χέρια σου για να αγγίξω ένα αστεράκι. Δε γίνεται αυτό που ζητάς, εγγονάκι μου, απαντούσε ο παππούς του. Τα αστεράκια είναι πάρα πολύ ψηλά. Δεν είναι καθόλου εύκολο να τ’ αγγίξει κανείς. . .».

Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ – Τα Χριστούγεννα του Κλουζ.
s3.gy.digital_metaixmio_uploads_asset_data_13968_978-960-566-215-8_2

Δυο βδομάδες πριν τα Χριστούγεννα ο Κλουζ βρίσκει ένα μυστηριώδες σημείωμα σ’ ένα καλάθι αχρήστων: «Αύριο, παιδιά, θα γίνει χαμός!»

Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη!
9789605010393

Κάθε Χριστούγεννα ο φον Κουραμπιές και ο κόμης Μελομακαρόνης τρώνε τα μουστάκια τους στον πιο αστείο πόλεμο του κόσμου, μέχρι που ξαφνικά όλα αλλάζουν!

Ο δικός μας Άγιος Βασίλης, του Βαγγέλη Ηλιόπουλου

odikosmasagiosvasilis

Ο Άγιος Βασίλης του Βαγγέλη Ηλιόπουλου είναι διαφορετικός στην μορφή και την ψυχή. Σώζει από την πείνα και το κρύο μια οικογένεια, τους διαβάζει την αλφαβήτα της αγάπης και της προσφοράς και μοιράζει μαζί τους τη γλυκιά πίτα με το φλουρί.

Χιονίζει, του Έρικ Καρλ

xionizei_eric_calre_cover

Μικρό το αγροτόσπιτο όπου ζούσε κάποτε ένας γέρος. Τα ζώα του ήταν λίγα, τα μετρούσε με το ένα χέρι. Τα φρόντιζε πολύ τα πέντε ζώα του ο γέρος..
Ένα βράδυ, καθώς χασμουριόταν, αναρωτήθηκε… «Κοίτα να δεις που κοντεύουν Χριστούγεννα και δε χιόνισε ακόμα». Τον πήρε ο ύπνος. Κι ονειρεύτηκε πως χιόνιζε. Και το χιόνι ήταν πολύ και σαν λευκή κουβέρτα σκέπασε το άλογο. Και την αγελάδα. Και το πρόβατο. Και το γουρουνάκι. Και τον κόκορα.
Όταν ξύπνησε, πράγματι χιόνιζε. Τα ζώα του κοιμόντουσαν στο στάβλο. Εκείνος ντύθηκε βιαστικά, φόρεσε παλτό και μπότες, σκούφο και γάντια, πήρε έναν σάκο κι ένα μεγάλο κουτί στο χέρι και βγήκε έξω τρέχοντας. Σταμάτησε μπροστά στο στάβλο. Τα πέντε ζώα τον κοιτούσαν απορημένα. Τι είχε στο σάκο και στο κουτί ο περίεργος αυτός γέρος;

Επιχείρηση Τρίγωνα Κάλαντα

giouli-tse-epixeirisi-trigona-kalanta-217x300

Παραμονή Χριστουγέννων στη Γερμανία και οι δύο πρωταγωνιστές, ο Τζος και η Λένα έχουν ήδη ετοιμάσει τις διακοσμήσεις, τις λίστες με τα δώρα και το αγγελάκι των Χριστουγέννων, σύμφωνα με το τοπικό έθιμο. Έτσι, ξεκινούν για τον περίπατό τους. Γυρίζοντας όμως διαπιστώνουν πως κάτι έχει συμβεί.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης