Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας συνεργάζονται!!!

Στις  22/02/2023 πραγματοποιήθηκε υποδειγματική διδασκαλία στο μάθημα των μαθηματικών, στην ενότητα «πολλαπλασιασμός ακεραίων αριθμών» στο τμήμα Α1 του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Αμαρουσίου από την καθηγήτρια του σχολείου μας Δήμητρα Σωτηροπούλου  μετά από πρόσκληση και με τη βοήθεια της μαθηματικού του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Αμαρουσίου , Κατερίνας Ρουμπή  στο πλαίσιο συνεργασίας  και επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών μαθηματικών των δύο σχολείων.

Οι μαθητές,  οι μαθήτριες του Α1 και εννέα εκπαιδευτικοί  του παραπάνω σχολείου που παρακολούθησαν την ανοικτή δειγματική διδασκαλία έπαιξαν το επιτραπέζιο μαθηματικό παιχνίδι «Μάρκες & κάρτες» και ανακάλυψαν τον μαθηματικό κανόνα του πολλαπλασιασμού των ρητών «(-).(-)=(+)».

Ο σχεδιασμός της διδασκαλίας  βασίστηκε σε παιχνιώδεις διαδικασίες με σκοπό τη διαφοροποίηση (πολλαπλοί τρόποι ερμηνείας του κανόνα των προσήμων) και τη μαθηματική πρόκληση (κατάργηση απομνημόνευσης).

Τον μήνα Μάρτιο 2023 θα πραγματοποιηθεί και στο τμήμα Α1 του σχολείου μας δειγματική διδασκαλία του ίδιου μαθηματικού έργου το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε σε τάξη της  Α΄ Γυμνασίου από την ίδια εκπαιδευτικό  η οποία συμμετείχε σε επιμορφωτικές συναντήσεις στο πλαίσιο εφαρμογής του Ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος EDUCATE στην Ελλάδα κατά το σχολικό έτος 2018-19. Επίσης παρουσιάστηκε από την ομάδα των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα αυτό σε ημερίδα που είχε πραγματοποιηθεί στις 22-02-2020 στο Κτήριο Κ. Παλαμάς (Ακαδημίας 48 & Σίνα).

εκπαιδευτικός 1 παίζει «Μάρκες &κάρτες»

οι μαθηματικοί των δυο σχολείων

ποια ομάδα θα κερδίσει;

εκπαιδευτικός 2 παίζει «Μάρκες &κάρτες»

Οι εκπαιδευτικοί του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Αμαρουσίου παρακολουθούν!

Τα παιδιά του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Αμαρουσίου βρήκαν ποια ομάδα κέρδισε!

 

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης