ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ 19ο ΑΙΩΝΑ

Καθημερινή Ζωή Στην Ελλάδα τον 19ο αιώνα

Η τάξη μου  κι εγώ πήγαμε στο Μουσείο Μπενάκη και είδαμε τα ρούχα που φορούσαν στη Σκύρο τα οποία μου άρεσαν πολύ και αποφάσισα να διηγηθώ τη ζωή στην Σκύρο τον 19 αιώνα.

Μια οικογένεια στην Σκύρο καθόταν στο σαλόνι της ,το οποίο ήταν  πάρα πολύ διαφορετικό από το δικό μας επειδή στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας ,όπου οι Οθωμανοί ήταν ποιο δυνατοί, όλα τα έπιπλα που είχαν στο σαλόνι τους ήταν πολύ χαμηλά λόγω της συνήθειας των Οθωμανών που τους είχε επηρεάσει.

Κάθε πρωί η μητέρα της οικογένειας σηκωνόταν και τους ύφαινε υφάσματα στον αργαλειό,ώστε να μπορούν να ζεσταίνονται τον χειμώωνα με κουβέρτες, χαλιά και να μπορούν να έχουν διάφορα ωραία ρούχα.

Τα πιάτα τους τα τοποθετούσαν στον τοίχο του σπιτιού χωρισμένα σε αυτά που είχαν συγκεκριμένο μοτίβο το οποίο ήταν να πάνε τα ίδια χρώματα μαζί, να πάνε τα μεγάλύτερα προς το κέντρο και στο κέντρο να ήταν και μεγάλα και να είχαν περίεργα σχήματα και το σημαντικότερο ότι αυτά τα πιάτα μέσα απεικόνιζαν διάφορα ηρωικά πράγματα ώστε να υποστηρίξουν όλο και πιο πολλοί Φιλέλληνες την Ελλάδα.

Με όλα αυτά μπορούμε να καταλάβουμε πως εκείνη την εποχή ήταν όλα δύσκολα αλλά όσο πιο πολλοί Φιλέλληνες βοηθούσαν με όλα τα μέσα που μπορούσαν να βοηθήσουν και με την πάρα πολύ μεγάλη  προσπάθεια απέδειξαν ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

IMG_20210607_110137

IMG_20210607_110137

ΠΗΓΗ:Αρχείο κ.Ματίνας Φριλίγκου

Κωνσταντίνος Μπύρος

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης