Balkanatolia, ένα συγκρότημα της Θράκης

Η εφημερίδα μας πήρε συνέντευξη από τον Μεχμέτ Μουσταφά, μέλος των Βalkanatolia. Ο Μουσταφά είναι  απόφοιτος μουσικής Ακαδημίας του πανεπιστημίου Γκαζί στην Άγκυρα και πτυχιούχος βιολιού, ο οποίος απάντησε στις παρακάτω ερωτήσεις μας.

 

  • Πόσα μέλη είναι το συγκρότημά σας;

Το συγκρότημα μας αποτελείται από 6 μέλη. Τον Χαλήλ Μουσταφά ( ούτι, σάζι, τζουνμπους και φωνή ). Θωμάς Αραμπατζής (ηλεκτρική και ηλεκτροακουστική κιθάρα ). Ισμαήλ Αμέτ( κρουστά και φωνή). Βεϊσέλ Αμέτ ( κρουστά και ντραμς ). Χρήστος Καψάλας ( ηλεκτρικό μπάσο) Μεχμέτ Μουσταφά ( βιολί).

  • Τι είδους μουσική παίζετε;

Παίζουμε κατά βάση παραδοσιακές μουσικές της Ελλάδας και Τουρκίας σε διασκευές δικές μας. Παίζουμε και κάποια τραγούδια που μας αρέσουν ιδιαίτερα όπως π.χ των συνθετών Ζ.Λιβανελί, Θ.Παπακωνσταντίνου, Θ.Γκαϊφύλλιας.

  • Πώς αποφασίσατε να κάνετε συγκρότημα;

Η ιδέα ξεκίνησε όταν ήμασταν 15-16 ετών με τρία άτομα τον Ισμαήλ, Χαλήλ και Μεχμέτ με το όνομα Ντεϊσήμ που σημαίνει αλλαγή. Aργότερα προστέθηκαν στο συγκρότημα μας ο Βεϊσέλ Αμέτ (Κρουστά) και ο Οζκάν Ρουσέν (ηλεκτρικό μπάσο) και το όνομα μας και έγινε Balkanatolia. Προστέθηκε και ο Αλέξανδρος Πισκιούλης (ηλεκτροακουστική κιθάρα και φωνή).

  • Πού κάνετε εμφανίσεις; Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου;

Κάναμε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και Τουρκία σε διάφορα φεστιβάλ αλλά και σε διάφορα κέντρα η μαγαζιά ζωντανής μουσική, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πάντα θετική

  • Ποιες στιγμές από την καριέρα σας ξεχωρίζετε (συναυλίες και συνεργασίες)

Από όλες αυτές εγώ προσωπικά ξεχωρίζω την συναυλία μας στο φεστιβάλ Άρδα στον Έβρο και την συναυλία μας στο φεστιβάλ Γιάλοβα της Τουρκίας αλλά και την εμφάνιση μας στο Half Note στην Αθήνα. Από τις συνεργασίες μας ξεχωρίζω αυτήν με τον Κομοτηναίο μουσικό Θανάση Γκαϊφύλλια και τον Ξανθιώτη μουσικό και μπασίστα Βαγγέλη Κοντόπουλο.

  • Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Να συνεχίζουμε να παίζουμε τις μουσικές που γουστάρουμε και επιτέλους να κάνουμε ένα δικό μας Άλμπουμ (δίσκο) …γιατί παρόλο που έχουμε κάνει πάρα πολλές συναυλίες από 1997 έως σήμερα δεν έχουμε καταφέρει να ηχογραφήσουμε ένα δικό μας δίσκο…

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης