Επίσκεψη στο Κολλέγιο Ανατόλια

Στις 30 Νοεμβρίου 2021 τα τμήματα της Δ΄ τάξης και της Ε΄ τάξης επισκέφτηκαν το Κολλέγιο Ανατόλια με στόχο να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα STEM με θέμα τη διατροφή.

Ξεκινήσαμε νωρίς από το σχολείο με το λεωφορείο. Όλοι ήμασταν ενθουσιασμένοι! Μόλις φτάσαμε, μείναμε όλοι με το στόμα ανοιχτό, γιατί το Κολλέγιο Ανατόλια είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ!!! Έχει πολλά κτίρια, πολλούς αθλητικούς χώρους και 3 βιβλιοθήκες.

4

Μας υποδέχτηκε η υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Αρχικά, περάσαμε μέσα από ένα τούνελ, το οποίο μας οδήγησε σε μία από τις τρεις βιβλιοθήκες του Ανατόλια. Εκεί καθίσαμε για λίγο. Μας μίλησαν για την ιστορία του Κολλεγίου και το πρόγραμμα που θα ακολουθούσαμε. Στη συνέχεια μας κέρασαν όλους ένα κουλούρι κι ένα χυμό. Ύστερα μας χώρισαν σε δύο ομάδες, κατά τάξεις, δηλαδή μία ομάδα τα παιδιά της τετάρτης τάξης και μία ομάδα τα παιδιά της πέμπτης τάξης.

1

Εμείς, τα παιδιά της τετάρτης τάξης, έχοντας μαζί μας ως εκπαιδεύτρια την κ. Νικολία, πήγαμε σε ένα μεγάλο εργαστήριο με πολλά περίεργα τραπέζια, τα οποία είχαν μία δική τους βρύση. Πιθανόν εκεί έκαναν τα παιδιά πειράματα φυσικής ή χημείας. Καθίσαμε τέσσαρα πέντε παιδιά μαζί, σε ομάδες. Η κ. Νικολία με τη βοήθεια του προτζέκτορα, πρόβαλε ένα παιχνίδι, το παιχνίδι των 10 ερωτήσεων, μέσα από τις οποίες προσπαθούσε να μάθει τι γνωρίζουμε γύρω από τη διατροφή αλλά και να ανακαλύψει τις δικές μας διατροφικές συνήθειες. Στη συνέχεια μας μοίρασε χάρτινα πιατάκια πάνω στα οποία ζωγραφίσαμε τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνουμε αν θέλουμε να ακολουθούμε μία υγιεινή διατροφή. Παράλληλα παίξαμε ένα διαδραστικό παιχνίδι κατά το οποίο ψηφίζαμε νόμους σχετικούς με την υγιεινή διατροφή.

2

3

Ακολούθησε ένα μικρό διάλειμμα. Έπειτα ανέλαβε το δεύτερο μέρος του προγράμματός μας ο εκπαιδευτής κ. Χάρης. Μας οδήγησε στο εργαστήριο βιολογίας-χημείας. Εκεί γίναμε μικροί επιστήμονες αλλά και ντεντέκτιβ, καθώς προσπαθήσαμε να λύσουμε το μυστήριο μιας τροφικής δηλητηρίασης που συνέβη σε ένα εστιατόριο.  Φορέσαμε ειδικές ποδιές, πήραμε δοκιμαστικούς σωλήνες και πλαστικές πιπέτες και αρχίσαμε τα πειράματα. Συνεργαστήκαμε κατά ομάδες και καταφέραμε να λύσουμε το μυστήριο.

8

Και κάπως έτσι τελείωσε αυτή η συναρπαστική εκδρομή στο Κολλέγιο Ανατόλια!

Ομάδα εργασίας: Βασιλειάδου Αθανασία, Κουρουτζίδου Σεβαστή, Σαββίδου Νεφέλη, Καραλιόλιος Κωνσταντίνος, Μαρκάι Μερσάντα, Περχανίδου Ζωή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης