ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ

Την Τρίτη 8 Μαρτίου ξεκινήσαμε με το λεωφορείο για μια διπλή εκδρομή. Η πρώτη μας στάση ήταν στο Βαφοπούλειο πνευματικό κέντρο.

1

Το Βαφοπούλειο είναι ένα πνευματικό κέντρο το οποίο πήρε το όνομά του από τον Γεώργιο Βαφόπουλο. Με συντροφιά την Αναστασία , την γυναίκα του, μια βραδιά του Νοέμβρη το 1979 δήλωσαν στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης ότι διαθέτουν την περιουσία τους , που δούλεψαν σαράντα χρόνια για την δημιουργία ενός πολιτιστικού κέντρου. Το Κέντρο κτίστηκε με χρήματα του ζεύγους Βαφόπουλου σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, στον Ανατολικό τομέα της πόλης, στην οδό Γ. Βαφόπουλου 3.Αποτελείται από δυο κτίρια με έξι ορόφους το καθένα. Περιλαμβάνει ένα θέατρο ,μία αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων και τρεις εκθεσιακούς χώρους. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι δυο αυτές προσωπικότητες αγαπούσαν πολύ τα παιδιά αλλά δεν είχαν δικά τους για αυτό έκαναν τον χώρο αυτόν!

2

3

Φτάνοντας εκεί λοιπόν κατεβήκαμε από το λεωφορείο πολύ ενθουσιασμένοι, μπήκαμε στο κτίριο, ανεβήκαμε τις σκάλες ως τον τέταρτο όροφο όπου εκεί παρακολουθήσαμε ένα πρόγραμμα ρομποτικής. Μπήκαμε σε μια αίθουσα εκδηλώσεων και καθίσαμε σε ομάδες. Στην αρχή μας έδειξαν ένα βιντέακι με διάφορα είδη ρομπότ και μας έκαναν ερωτήσει όπως για παράδειγμα «πως μοιάζει ένα ρομπότ». Έπειτα μοίρασαν στην κάθε ομάδα ένα ρομποτάκι που έμοιαζε με αμαξάκι και ένα χαρτί με barcode. Το καθένα από αυτά έδινε στο ρομπότ μια ξεχωριστή εντολή. Η μια εντολή έκανε το ρομποτάκι να αποφεύγει τα εμπόδια. Η άλλη χτυπώντας παλαμάκια μια φορά έστριβε ενώ χτυπώντας παλαμάκια δυο φορές προχωρούσε. Η τελευταία και πιο εντυπωσιακή οδηγούσε το ρομποτακι προς το φως.

5

6

ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ                                                                  ΤΙ ΜΑΘΑΜΕ

ΠΑΙΞΑΜΕ                                                                 ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ
ΕΙΔΑΜΕ ΒΙΝΤΕΟ                                                    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΡΟΜΠΟΤ
ΑΠΑΝΤΗΣΑΜΕ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ                        ΑΠΟ ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΜΕ                                             ΠΩΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΑΜΕ

 Μέσα από τα πολύ ωραία και διαδραστικά παιχνίδια διασκεδάσαμε και μάθαμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Αυτή η εκδρομή μας άφησε πολλά υπέροχα συναισθήματα όπως η χαρά και ο ενθουσιασμός. Ρωτήσαμε όμως και τους συμμαθητές μας να μας πουν και αυτοί τη δική τους γνώμη για αυτήν την εκδρομή οι περισσότεροι μας είπαν ότι ένιωσαν χαρά , κάποιοι ενθουσιασμό, κάποιοι άλλοι ευχαρίστηση, ενδιαφέρον, εντυπωσιασμό , ελπίδα και περιέργεια!

Εικόνα που περιέχει κείμενο</p><br />
<p>Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ :

ΠΗΓΕΣ:
ΚΑΤΣΑΟΥΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ https://thessaloniki.gr/
ΠΕΡΧΑΝΙΔΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΝΕΦΟΛΕΞΟ wordart.com
Δ΄ΤΑΞΗ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης