Η Ε΄τάξη στο θέατρο Ολύμπιον – Τα κοριτσάκι με τα ναυτικά

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄, της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης παρακολούθησαν την εξαιρετική παράσταση «Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά» της Ελένης Δικαίου. Η παράσταση ενθουσίασε τους μικρούς θεατές αλλά και τους εκπαιδευτικούς με την αμεσότητα, την καθαρότητα των ρόλων, τον τρόπο που περνούσε τα νοήματα, το ωραίο χιούμορ αλλά και τα μηνύματα που ακούστηκαν στο τέλος για τη σημασία της ειρήνης και τα δεινά του πολέμου.
Η παράσταση άγγιξε όλα τα παιδιά ιδιαίτερα όμως τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄τάξης οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με το βιβλίο στα πλαίσια της φιλαναγνωσίας και το έχουν διαβάσει είτε όλο είτε μέρος αυτού.
2
Κάποιες από τις κριτικές των παιδιών της Ε΄ τάξης:
Η παράσταση μου άρεσε πολύ. Ήταν πολύ κοντά στο βιβλίο. Με εντυπωσίασε το πόσο γρήγορα άλλαζαν τα κουστούμια και τα σκηνικά. Στην αρχή της παράστασης ένιωσα χαρά αλλά προς το τέλος λύπη για τα δεινά που τράβηξαν οι Έλληνες της Μικράς Ασίας. Οι ηθοποιοί ήταν πολύ καλοί στο ρόλο τους και αν με ρωτούσαν πόσο θα τους βαθμολογούσα, θα τους έλεγα 10/10.
Λουκάς
Η παράσταση ήταν ίδια με το βιβλίο. Μου άρεσε πολύ και μου δημιούργησε ποικίλα συναισθήματα όπως χαρά, γέλιο, ενθουσιασμό, αλλά και περιέργεια (για το πώς τα σκηνικά μετατρέπονταν μία σε σπίτι, μία σε καράβι, μία σε προκυμαία κ.ά.) και λύπη. Στο τέλος της παράστασης πήραμε αυτόγραφα από όλους τους ηθοποιούς.
Αλέξανδρος Π.
20221213_115410
Η θεατρική παράσταση μας άρεσε πολύ! Ήταν πολύ κοντά στο βιβλίο. Μας δημιούργησε πολλά και ανάμεικτα συναισθήματα, χαρά, ευτυχία αλλά και λύπη. Οι ηθοποιοί ήταν πολύ συμπαθητικοί και ευγενικοί!
Σεβαστή & Νεφέλη
Η παράσταση μου άρεσε πάρα πολύ και ήταν πολύ κοντά στο βιβλίο. Υπήρχαν σκηνές αστείες, χαρούμενες αλλά στενάχωρες. Τα μαλλιά και τα κουστούμια τους ήταν εξαιρετικά. Εντύπωση μου έκαναν τα σκηνικά καθώς με τόσα λίγα αντικείμενα μπόρεσαν να περιγράψουν τόσες διαφορετικές σκηνές.
Κωνσταντίνα
Η παράσταση με εντυπωσίασε πολύ. Κατά τη γνώμη μου δεν υπήρχαν ιδιαίτερες διαφορές ανάμεσα στο βιβλίο και στην παράσταση. Όμως είναι πολύ διαφορετικό να διαβάζεις το βιβλίο από το να βλέπεις την υπόθεση και τους ήρωες να ζωντανεύουν μπροστά σου. Εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι ο ίδιος ηθοποιός μπορούσε να παίζει δύο ρόλους. Πέρασα πολύ ωραία και θα το ξανάβλεπα με μεγάλη ευχαρίστηση.
Καλλιόπη
Η θεατρική παράσταση «Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά» μου άρεσε πάρα πολύ! Με εντυπωσίασε που μία γυναίκα-ηθοποιός έπαιζε πολλούς ρόλους. Επίσης μου άρεσε που ενώ υπήρχε ένα μόνο σκηνικό μπορούσαν να το μετατρέπουν σε σπίτι, σε καράβι κτλ. Κατά τη διάρκεια της παράστασης ένιωσα ποικίλα συναισθήματα. Τη στιγμή που μιλούσαν για τον 1ο παγκόσμιο πόλεμο και για τα δεινά των Ελλήνων της Μικρά Ασίας  ένιωσα λύπη και στεναχώρια, ενώ όταν διαδραματιζόταν οι σκηνές με τον μπαμπά που γυρνώντας από τη δουλειά έφερνε γλυκά στα κοριτσάκια και όταν πήγαιναν βόλτα οι τρεις τους ήταν άλλο πράγμα – υπήρχε χαρά. Το θεατρικό ήταν πιο ωραίο από ότι το περίμενα και θα ήθελα να ξαναπάω.
Χριστίνα Γρ.
20221213_094021

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης