Τι μου αρέσει και τι όχι στη ζωή στον δήμο μου

Μένω στη Θεσσαλονίκη, στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου. Είναι ένας δήμος μεγάλος σε έκταση και πληθυσμό.

Στον δήμο μου, μου αρέσουν όλα αυτά όσα διαθέτει. Πρώτα απ’ όλα το πολιτιστικό κέντρο με τη βιβλιοθήκη, την αίθουσα προβολών κινηματογραφικών ταινιών και θεατρικών παραστάσεων και την αίθουσα μάθησης παραδοσιακών χορών. Μου αρέσει που έχει δημοτικό γυμναστήριο, αθλητικά κέντρα, γήπεδα, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, κλειστά κολυμβητήρια, ΚΔΑΠ με ωραίες δραστηριότητες, μαγαζιά με ηλεκτρονικά παιχνίδια και μαγαζί με εσωτερικό παιχνίδι paintball.

Στον δήμο μου υπάρχει μία ωραία πλατεία με μεγάλο πεζόδρομο και πολλές ταβέρνες και καφετέριες. Έχει πολλές εκκλησίες και κάθε είδους καταστήματα. Επίσης, πολύ σημαντικό για τη ζωή στον δήμο είναι ο Ιερός Ναός του Αγίου Αθανασίου καθώς στο χώρος του επιτελούνται πολλές λειτουργίες προς όφελος των πολιτών όπως: ο ξενώνας «αγάπης» που φιλοξενεί ανθρώπους οι οποίοι έχουν ανάγκη, το καθημερινό συσσίτιο για τους απόρους και η εθελοντική αιμοδοσία που γίνεται κατά διαστήματα. Πολύ καλό είναι και η ύπαρξη των σχολικών τροχονόμων.

Αυτό που δε μου αρέσει στον δήμο μου, είναι που δεν έχει πολλές παιδικές χαρές και χώρους για να παίζουν τα παιδιά. Άσχημο είναι που δεν υπάρχουν στα σχολεία και σε άλλα κτίρια ιδιαίτερες υποδομές για άτομα με ειδικές ανάγκες. Δε μου αρέσει, επίσης, ότι τα αυτοκίνητα στους δρόμους είναι τόσα πολλά. Άλλο αρνητικό είναι που βλέπω νηστικά αδέσποτα ζωάκια και σκουπίδια πεταμένα στους δρόμους. Ακόμη, πολύ δυσάρεστο είναι που ακούμε για κλεψιές και ξυλοδαρμούς παιδιών και μεγάλων.

Θα πρέπει ο δήμος μας να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει όλα τα άσχημα που έχει. Σ’ αυτό, κατά τη γνώμη μου, πρέπει πρώτα απ’ όλα να λάβει μέτρα η δημοτική αρχή. Καλό θα ήταν να αυξηθεί η αστυνομική περιπολία, κυρίως το βράδυ. Να δημιουργήσει περισσότερους χώρους αναψυχής και παιχνιδιού, όπως κι άλλες παιδικές χαρές, και να αφήσει ανοιχτές τις αυλές των σχολείων με επιτήρηση και το απόγευμα. Να κάνει σχολεία και κτίρια κατάλληλα για άτομα με ειδικές ανάγκες. Να φροντίσει τα αδέσποτα ζωάκια, να προσλάβει περισσότερους υπαλλήλους στην καθαριότητα και να βάλει περισσότερα δρομολόγια στα λεωφορεία.

Βέβαια για έναν δήμο δεν είναι υπεύθυνη μόνο η δημοτική αρχή, είναι υπεύθυνος και κάθε δημότης. Όλοι θα πρέπει να προσπαθούμε για έναν καθαρό, οργανωμένο, φιλικό και όμορφο δήμο. Εύχομαι ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, ο δήμος μου, να γίνει ακόμη καλύτερος!

Κωνσταντίνος Καραλιόλιος – Ε΄ τάξη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης