Η αξιοποίηση των drones στη γεωργία

Τα μη επανδρωμένα αερομαχήματα εκτός από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούνται και στη γεωργία. Πλέον ακόμα και στη γεωργία η τεχνολογία χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο .Οι αγρότες όλο και περισσότερο χρησιμοποιούν τα drones για να πραγματοποιήσουν τις αγροτικές τους εργασίες .

Κάποια  από τα σημαντικότερα οφέλη της χρήσης drones στον αγροτικό τομέα είναι:

1.Ψεκασμός χωραφιού

Ο ψεκασμός του χωραφιού με drone γίνεται πιο ακριβής αποτελεσματικός και ασφαλείς σε αντίθεση με τον επίγειο ψεκασμό γιατί τα φυτοφάρμακα πέφτουν στην καλλιεργούμενη έκταση ομοιόμορφα .

2.Συλλογή δεδομένων ακριβείας

Με την χρήση της τεχνολογίας και έπειτα από πολλά χρόνια πλέον υπάρχει γεωργία ακριβείας με την οποία συλλέγουμε λεπτομερή  δεδομένα μέσω των drones. Με την τηλεσκόπηση μπορούν να αγρότες να ανακαλύψουν διάφορα προβλήματα στο έδαφος. Αλλά και να δημιουργήσουν χάρτες και μοντέλα των χωραφιών τους σε 3D για να παρακολουθήσουν. Να ελέγξουν και να αντιμετωπίσουν προβλήματα στις καλλιέργειες τους αλλά και για να εξασφαλίσουν  πιο παραγωγικές και υγιείς καλλιέργειες .

3.Βελτιωμένες αποδόσεις .

Τα drones με τον έλεγχο και την  παρακολούθηση των καλλιεργειών βοηθούν τους αγρότες να έχουν αποδοτικές καλλιέργειες .

4.Εξοικονόμηση χρόνου και κόστους

Οι αγροτικές εργασίες όπως η σπορά, ο ψεκασμός ,η άρδευση η φυτοπροστασία είναι εργασίες που απαιτούν χρόνο και έξοδα .Έτσι λοιπόν με τη χρήση των drones μόλις αυτές οι εργασίες πραγματοποιούνται σε λιγότερο χρόνο και με λιγότερα χρήματα, αφού είναι φθηνότερα από τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν οι αγρότες όπως τρακτέρ και άλλα γεωργικά μηχανήματα .Επιπλέον αποφεύγονται ζημιές που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν οι αγρότες να τις να τις προβλέψουν .

5.Καταπολέμηση κλιματικής αλλαγής

Ένα ακόμα πολύ σημαντικό όφελος είναι η προστασία του περιβάλλοντος μέσω της χρήσης drones στη γεωργία αφού δεν χρησιμοποιούνται χημικές ουσίες όπως φυτοφάρμακα και  λιπάσματα για τις καλλιέργειες. Τέλος , η χρήση των drones είναι φιλική προς το περιβάλλον αφού χρησιμοποιούνται μπαταρίες αντί για καύσιμα .

Όλα αυτά τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι η χρήση των drones είναι πολύ σημαντική και πιο συγκεκριμένα στη γεωργία.

Πηγές:

https://www.trikalaola.gr/i-chrisi-ton-drones-sti-georgia-5-ofeli/

https://www.agroclica.gr/blog/255/eisagogi-ston-kosmo-ton-drones-%20ofeli-apo-ti-xrisi-tous-sti-georgia

https://www.pegasusaviation.gr/gewrgia/

Ραφαήλ Μέτσιος – Στ τάξη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης