Μουσεία που επισκέφτηκα με την τάξη μου και μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση

ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΕΡΓΙΝΑΣ

Ένα από τα μουσεία που επισκέφτηκα με το δημοτικό, είναι το μουσείο της Βεργίνας.

Βρίσκεται στον νομό Πέλλας στο χωριό Βεργίνα. Σε αυτό το μουσείο πήγα όταν ήμουνα στην τετάρτη δημοτικού στα πλαίσια της ιστορίας, με λεωφορείο.

Ήταν μία μεγάλη και κουραστική εκδρομή αλλά δεν θα την παρέλειπα, αφού ήθελα να πάω εδώ και πολλά χρόνια. Στην διαδρομή είδα τα πολλά και όμορφα αξιοθέατα που έχουμε στην Ελλάδα. Στην συνέχεια, όταν φτάσαμε, μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ο λοφίσκος όπου εκεί μέσα βρίσκεται το μουσείο.

Ξαφνιάστηκα ευχάριστα, όταν μπαίναμε, γιατί κατεβήκαμε κάτω από την γη.

Στο μουσείο αυτό έμαθα ότι δεν πρέπει να ανάβουνε πολλά φώτα, γιατί έτσι μπορεί να καταστραφούν τα εκθέματα. Επίσης, με εντυπωσίασε ο τάφος του Φιλίππου, καθώς έχει διατηρηθεί από τότε σχεδόν ανέπαφος και τα χρώματά του είναι πολύ ζωντανά.
Επιπλέον, ξεχωριστό έκθεμα αποτελεί το χρυσό στέμμα το οποίο έχει διατηρήσει τη λάμψη του σαν να μην πέρασαν 2000 και πάνω χρόνια από τη δημιουργία του.

Ακόμη ξαφνιάστηκα όταν η ξεναγός μάς έδωσε να φορέσουμε κάτι ακουστικά που μας βοηθούν στο να ακούμε πιο καλά, να παρακολουθούμε την ξενάγηση όπου κι αν σταθούμε και φυσικά αυτή να μην φωνάζει, διότι οι έντονες φωνές  καταστρέφουν τα αγάλματα.

Όταν επιστρέφαμε στεναχωριόμουν λίγο γιατί θα ήθελα να καθίσω κι άλλο. Όμως δεν πειράζει γιατί μπορεί κάποια στιγμή να ξαναπάω.

Σας προτείνω να επισκεφτείτε το Μουσείο της Βεργίνας γιατί είναι πολύ ωραίο και ξεχωριστό.

IMG-5882e2431d157c1bb13a73a95882d1b2-V

Λουκάς Βογιατζής – Στ΄ τάξη

NOESIS

Στις αρχές του Γενάρη επισκεφτήκαμε με το σχολείο το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝOESIS».

Βρίσκεται στην ανατολική Θεσσαλονίκη και πήγαμε με το σχολικό λεωφορείο. Η επίσκεψη μας έγινε για εκπαιδευτικούς λόγους δηλαδή πήραμε πληροφορίες για το μάθημα της φυσικής και της αστρολογίας.

Συγκεκριμένα είδαμε πως μπορεί να σηκωθεί ένα αερόστατο και παρακολουθήσαμε ένα έργο σε 3D μορφή στο Κοσμοθέατρο, «Τα θαύματα της Μηχανικής».

Τη μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε η κυκλική σφαίρα, το Πλανητάριο, το οποίο αποτελεί μέρος του Μουσείο και παρακολουθήσαμε μία ταινία για το διάστημα. Επίσης, ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε το Μουσείο Τεχνολογίας όπου βρίσκεται μία συλλογή με παλιά αυτοκίνητα.

Ένιωσα χαρά που επισκέφτηκα το συγκεκριμένο μουσείο, γιατί μας δείχνει ενδιαφέροντα πράγματα.

3

Χριστίνα Γεωργιάδου – Στ΄ τάξη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης