Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων ζώων

Κάθε χρόνο στις 4 Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων. Σε μια χώρα που τα αδέσποτα φτάνουν σχεδόν το ένα τρίτο του ανθρώπινου πληθυσμού της, αυτή η μέρα λειτουργεί ως υπενθύμιση για την ευθύνη μας απέναντι στα αδέσποτα αλλά και τις υποχρεώσεις μας που αφορούν τα κατοικίδιά μας. Μόνο με υποχρεωτικές στειρώσεις και με την εφαρμογή αυστηρών προστίμων σε όσους εγκαταλείπουν τα κατοικίδιά τους ή τα μωρά των κατοικιδίων τους θα μπορέσει να ελεγχθεί και να περιοριστεί ο αριθμός των αδέσποτων ζώων.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δ2,  ενός ιδιαίτερα φιλόζωου τμήματος του σχολείου μας, καθώς η πλειοψηφία του έχει υιοθετήσει κάποιο ζωάκι, μετά από συζήτηση με την εκπαιδευτικό Θεατρικής Αγωγής, κα Παπαμιχαήλ Στεφανία, θέλησαν να στείλουν μέσα από τα κόμικ που δημιούργησαν τα μηνύματά τους για αυτή τη μέρα. Εμπνεύστηκαν είτε από προσωπικές τους ιστορίες στις οποίες πρωταγωνιστούν δικά τους ζωάκια είτε από κάποιο αδέσποτο ζωάκι που κάποια στιγμή συνάντησαν και σας προτρέπουν να υιοθετήσετε ή να φροντίσετε ένα αδέσποτο.

stefania

 

 

komik2 komik3

1 Σχόλιο

  1. Πολλά αδέσποτα ζώα περιφέρονται στους δρόμους της χώρας μας, κακοποιούνται, τραυματίζονται θανάσιμα από τα αυτοκίνητα, δηλητηριάζονται, εκτελούνται, πετιούνται στα σκουπίδια, πεθαίνουν από αρρώστιες.
    Μπράβο στα παιδιά του Δ2 που μας στέλνουν τα δικά τους μηνύματα !!!

Υποβολή απάντησης