Ιαπωνία – Τόκιο 2020

Μία κορυφαία διεθνής αθλητική διοργάνωση, οι Ολυμπιακοί αγώνες, που θα λάμβαναν χώρα στο Τόκιο της Ιαπωνίας το καλοκαίρι του 2020, αναβλήθηκαν για τέταρτη φορά στη σύγχρονη ιστορία τους. Η πρώτη φορά που αναβλήθηκαν ήταν το 1916 λόγω του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η δεύτερη φορά ήταν το 1940 λόγω του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η τρίτη φορά ήταν να διεξαχθούν το 1944 στο Λονδίνο και αναβλήθηκαν λόγω του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, ενώ πέρσι ήταν η τέταρτη φορά, όχι όμως λόγω πολέμου, αλλά λόγω παγκόσμιων ανησυχιών για την πανδημία του κορονοϊού.

Παρόλο που οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν, τελικά, το 2021 στο Τόκιο, παραμένει ως επίσημο όνομα «Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2020».

Οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2020 θα διεξαχθούν εξ ολοκλήρου στην Ιαπωνία.

Ας γνωρίσουμε τη χώρα που θα φιλοξενήσει το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός:

Η Ιαπωνία με πρωτεύουσα το Τόκιο είναι μία από τις χώρες που είναι αναπτυγμένες τόσο στις επιστήμες και στις εφευρέσεις της όσο και στην αρχιτεκτονική. Πρόκειται για μια ανεπτυγμένη χώρα με πολύ υψηλό βιοτικό επίπεδο. Η Ιαπωνία έχει πληθυσμό 126,3 εκατομμύρια. Παρόλο που έχει τόσους πολλούς κατοίκους η Ιαπωνία είναι μία σχετικά μικρή χώρα με εμβαδόν: 377.975 km². Ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας είναι ο Ναρουχίτο και το νόμισμα τους είναι το γιεν. Είναι γνωστή ως Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και αποτελείται από τέσσερα μεγάλα νησιά, τα περισσότερα από τα οποία είναι ορεινά και ηφαιστειακά.

Η μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας είναι η πρωτεύουσα της, το Τόκιο, το οποίο μαζί με τη μητροπολιτική περιοχή έχει περισσότερους των 30 εκατομμυρίων κατοίκων. Είναι η μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή στο κόσμο.

Τη θρησκευτική πορεία της χώρας τη χάραξαν δυο τελείως διαφορετικές παραδόσεις: ο σιντοϊσμός και ο βουδισμός. Η θρησκευτική αρχιτεκτονική της Ιαπωνίας είναι βασικά συνυφασμένη από τις δύο αυτές μεγάλες θρησκείες της.

222

Σιντοϊστικό ιερό

 

Η ιαπωνική γλώσσα είναι συλλαβική και, ηχητικά, πολύ κοντά στην ελληνική.

Η γλυπτική, που έχει μακριά ιστορία στον ιαπωνικό χώρο, σχετίζεται με τον βουδισμό. Αξίζει κάποιος να επισκεφτεί κάποια μεγάλα γλυπτά του Βούδα. Επίσης, μεγάλη ιστορία έχει και το παραδοσιακό ιαπωνικό θέατρο που αναπτύχθηκε σε συνάρτηση με τη μουσική, το χορό και άλλα στοιχεία, και μοιάζει πολύ με το αρχαίο ελληνικό θέατρο.

4

Λίγες Πληροφορίες για την Ιαπωνική Κουζίνα

Η ιαπωνική κουζίνα περιλαμβάνει τα τοπικά και παραδοσιακά τρόφιμα της Ιαπωνίας, τα οποία έχουν αναπτυχθεί μέσα από αιώνες πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών αλλαγών. Η παραδοσιακή κουζίνα της Ιαπωνίας βασίζεται στο ρύζι με σούπα miso και άλλα πιάτα. Υπάρχει έμφαση στα εποχικά συστατικά. Τα συνοδευτικά πιάτα αποτελούνται συχνά από ψάρια, τουρσί και λαχανικά μαγειρεμένα σε ζωμό. Τα θαλασσινά αποτελούν κοινή συνήθεια.

Καϊσέκι

Το καϊσέκι, που συνδέεται στενά με την τελετή τσαγιού (chanoyu), είναι μια υψηλή μορφή φιλοξενίας μέσω της κουζίνας. Το στυλ είναι μινιμαλιστικό, εκθειάζοντας την αισθητική του wabi-sabi . Όπως και η τελετή του τσαγιού, η εκτίμηση του φαγητού και των σκευών είναι μέρος της εμπειρίας. Στη σύγχρονη τυποποιημένη μορφή, το πρώτο πιάτο αποτελείται από μία σούπα, τρία πιάτα, και ακολουθείται από το σερβίρισμα του σάκε με συνοδεία πιάτου ή πιάτων, που τοποθετούνται σε ένα τετράγωνο ξύλινο δίσκο.

Νουντλς

Τα ιαπωνικά ζυμαρικά (νούντλς) αντικαθιστούν συχνά ένα γεύμα με βάση το ρύζι.

Γλυκά

Τα παραδοσιακά ιαπωνικά γλυκά είναι γνωστά ως wagashi. Χρησιμοποιούνται συστατικά όπως πάστα κόκκινων φασολιών και mochi . Οι πιο σύγχρονες γεύσεις περιλαμβάνουν παγωτό πράσινου τσαγιού, μια πολύ δημοφιλή γεύση. Σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές παράγουν μια έκδοση του. Το Kakigōri είναι ένα επιδόρπιο τριμμένου πάγου αρωματισμένο με σιρόπι ή συμπυκνωμένο γάλα. Συνήθως πωλείται και καταναλώνεται σε καλοκαιρινά φεστιβάλ. Ένα επιδόρπιο πολύ δημοφιλές μεταξύ των παιδιών στην Ιαπωνία είναι το dorayaki . Είναι γλυκές τηγανίτες γεμάτες με μια γλυκιά πάστα κόκκινων φασολιών. Τρώγονται κυρίως σε θερμοκρασία δωματίου αλλά θεωρούνται επίσης πολύ νόστιμα ζεστά.

Κιουμουρτζής Λευτέρης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης