Τα απαραίτητα αξεσουάρ ενός ποδηλάτη

Το ποδήλατο για κάποιους ανθρώπους είναι μέσο ψυχαγωγίας και άθλησης αλλά για πολλούς έχει γίνει μέσο μεταφοράς για λόγους οικολογικούς αλλά και οικονομίας. Ένας σωστός ποδηλάτης χρειάζεται να εξοπλιστεί με τα απαραίτητα αξεσουάρ για να αποφύγει απρόοπτες εκπλήξεις και οποιοδήποτε κίνδυνο.

ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ :

Αξεσουάρ ποδηλάτη

1.Καθρέφτης ποδηλάτου: τοποθετείται στα αριστερά και χρησιμοποιείται από τα ποδήλατα της πόλης. 2.Κουδούνι :ένα ακόμη αξεσουάρ απαραίτητο για ποδήλατο στην πόλη.

3.Φώτα και ανακλαστικά : πολύ σημαντικά αξεσουάρ για ποδήλατα τόσο εντός όσο και εκτός πόλης για να μας βλέπουν αλλά και να βλέπουμε τη νύχτα και σε περίπτωση κακοκαιρίας που δεν έχουμε καλή ορατότητα. 4. Πλαγιοστάτης και κλειδαριά : αξεσουάρ που μας βοηθούν να σταθμεύσουμε το ποδήλατό μας με ασφάλεια. 5.Τσαντάκι επισκευής: το τσαντάκι αυτό περιέχει συνήθως τρόμπα, σαμπρέλα και πολυεργαλείο.

6.Κοντέρ: ένα όργανο που μας δείχνει τα χιλιόμετρα.

7.Παγουροθήκη: όλα τα ποδήλατα πρέπει να έχουν μια παγουροθήκη.

ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΠΟΔΗΛΑΤΗ:

1.Κράνος : το πιο σημαντικό αξεσουάρ για την ασφάλεια ενός ποδηλάτη .

2.Φωσφορούχο γιλέκο και ανακλαστικά: εξίσου σημαντικά αξεσουάρ για την ασφάλεια ενός ποδηλάτη. Τον βοηθούν να γίνεται ορατός.

3.Επιγονατίδες, επιαγκωνίδες, γάντια : προστατεύουν τον ποδηλάτη να μην τραυματιστεί εάν πέσει.

4.Ρούχα ποδηλασίας: κολάν ποδηλασίας με απορροφητικό μαξιλαράκι, τεχνική μπλούζα με θήκες, γυαλιά και παπούτσια απαραίτητα συνήθως για μεγάλες διαδρομές.

 

ΚΑΤΣΑΟΥΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙ

ΠΕΡΧΑΝΙΔΟΥ ΖΩΗ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης