Bραζιλιάνικη κουζίνα

Η βραζιλιάνικη κουζίνα έχει ξεπεράσει εδώ και πολύ καιρό  τα σύνορά της, αφού τα πιάτα της είναι διάσημα σε διάφορες χώρες.

Η χώρα φημίζεται για τα εξής πιάτα:

Coxibhas: τηγανιτοί λουκουμάδες με κοτόπουλο και κρεμώδες τυρί

Brigadeiro: σοκαλατένιες τρούφες

Acaraje: φασολοκεφτέδες με γαρίδες

Mandiota Frita τηγανιτά φύλλα γιούτα

Ένα από τα δημοφιλέστερα είναι η Farofa, η οποία φτιάχνεται από τηγανισμένο αλεύρι από κασάβα (ρίζα τροπικού δένδρου). Πολλές φορές περιλαμβάνει αυγό, μπέικον και άλλα υλικά, ενώ συχνά πασπαλίζεται με ρύζι και και φασόλια. Μπορεί να φαίνεται άνοστο, αλλά το συγκεκριμένο αλεύρι δεν έχει καμία σχέση με τη γεύση του αλευριού που γνωρίζουμε.

Γεωργιάδου Μαριαλένα, ΣΤ΄τάξη

Γκέκα Κωνσταντίνα, Στ΄τάξη

πηγές

https://perierga.gr/2014/06/10-%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CF%80%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%AC%CE%BB/

https://gastrotourismos.gr/%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%B9%CE%BD%CE%B1-2-4400

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης